В ромските секции в бившия механотехникум гласуваха за нови пътища

Васил Огнянов
  • Обстановката в ПГ „Акад. Сергей П. Корольов” беше много спокойна между 18 и 19 часа

В ПГ „Акад. Сергей П. Корольов” в Дупница винаги е интересно, когато има избори. В училището се намират секциите, в които гласуват два от големите ромски квартала в града – „Горна махала” и „Каваклия”.
„Вяра” посети бившия механотехникум между 18 и 19 часа. Обстановката беше много спокойна и го нямаше обичайното стълкновение пред секциите, което се е наблюдавало в минали години. От секционните избирателни комисии коментираха, че денят е минал сравнително нормално и активността не е висока.
„Аз гласувах за квартала си и за неговото по-добро бъдеще. Живея съвсем наблизо, на улица „Каваклия”. Нямаме вода, нямаме и мръсен канал. Само първите къщи на нашата улица разполагат с това, а в по-крайните липсва. Аз съм от по-крайните и ни е много трудно по този начин. Надявам се обстановката да се подобри и гласувах за това. Нямаме и асфалт на нашата улица, газим в кал. Контейнерите, в които изхвърляме боклука, са много стари и никой не ги е подменил вече 30 години. 100% от жителите на квартала ни споделят това мнение. Много от кандидатите ни обещаха, че ще направят нещо за квартала ни, но ще видим дали такова нещо ще се случи”, каза пред „Вяра” Васил Огнянов, малко след като беше гласувал.

Седеф Георгиев

Поговорихме и със Седеф Георгиев, който живее в една от най-крайните точки на Дупница в посока с. Самораново.
„Гласувах за промяна, гласувах за по-добър и по-спокоен живот. Според мен трябва да се оправят пътищата, както и да се направят повече детски градини. Ще бъде много хубаво, ако се помисли и за това да бъдат пуснати повече градски автобуси до крайните квартали. Нашето семейство живее на улица „Саморанска” и нямаме асфалт, а само дупки. Имам 4-ма внуци и 2-ма правнуци. Всеки път, когато прострем дрехите си, те стават целите в прах. Наблизо има един сервиз и постоянно минават коли. Живеем в прах и кал, децата ни дишат този мръсен въздух, нещо трябва да се промени. Който и да спечели изборите, ще отидем на среща с него и ще настояваме улицата ни да се асфалтира”, заяви Седеф Георгиев.