Децата от Общинска лятна школа по музика – 2019 в Банско с ръководител Марин Бърдарев ще зарадват почитателите на фолклора със своите изпълнения от ефира на БНТ 2. Екип на предаването „Пазители на традициите” направи филм с прекрасните и талантливи деца на Банско.

На тях се пада отговорната задача да изучават, съхраняват и разпространяват фолклорните традиции на родния си град. Това са Симона Захова, Славчо Коцов, Йоана Варина, Лили Сътън, Радостина Кехайова и Иван Джолев, като Радостина и Иван са носители на множество награди от престижни национални фестивали и конкурси. Участие във филма имат и децата от Фолклорен танцов състав „Веселие” с ръководител Десислава Баханова.

Изпълнения на деца от тази школа са включени в учебниците по музика за 2-ри и 3-ти клас, което е изключително признание за Марин Бърдарев като музикант и педагог. Той бе удостоен с първа награда в конкурса „Децата и фолклорът”– 2019, ръководител е на школа пo китара в Банско и е основен организатор на традиционни концерти, които вече девет години събират на една сцена негови ученици с познати и утвърдени имена в българската поп музика.