С 958 гласа преднина Станислав Владимиров от БСП стана кмет на Перник

Първата пресконференция на Станислав Владимиров
  • Перничани ще знаят как е разходван всеки техен лев, този мандат ще се отличава с прозрачност и с постоянна връзка с гражданите, каза новият градоначалник

  • Най-голямото кметство “Изток” също има нов кмет. Десислава Стоянова от “БСП за България” сменя Емил Костадинов от ГЕРБ

  • В село Дивотино, където имаше най-много – 10 кандидати за кметове, надпреварата спечели Симеон Трайков

 

Станислав Владимиров, издигнат от “БСП за България”, е новият кмет на Перник, съобщи ОИК. За Владимиров са гласували 18 652-ма души, което е 50.27 на сто от избирателите.
Досегашният кмет Вяра Церовска, предложена от ГЕРБ за втори мандат, е предпочетена от 17 694-ма души, или 47.68 процента от избирателите. Не са подкрепили никого 761 гласоподаватели, формиращи 2.05 процента от вота.
Най-голямото кметство в Перник – “Изток”, също има нов кмет. Десислава Стоянова от “БСП за България” сменя Емил Костадинов от ГЕРБ. Костадинов заяви, че ще продължи да защитава интересите на кв. ”Изток” в местния парламент.

Десислава Стоянова е новият кмет на кметство „Изток”.

Във второто по големина кметство “Църква” управленския стол заема също избраникът на БСП Радослав Динев, спечелил балотажа срещу конкурента си от ГЕРБ и досегашен кмет Румен Петров.
Кандидати на социалистите поемат управлението на още две населени места в община Перник. Жителите на гр. Батановци избраха за свой кмет Радослав Петров, а на село Студена Радослава Ангелова, и двамата от “БСП за България”. Трима представители на местни коалиции се качват на кметския стол в селата Дивотино, Люлин и Ярджиловци.
В село Дивотино, където имаше най-много – 10 кандидати за кметове, надпреварата спечели Симеон Трайков от местна коалиция между партиите “Никола Петков”, БЗНС и БДФ.

Управлението на село Люлин поема Лъчезар Борисов, а на Ярджиловци – Росица Лазарова, и двамата издигнати от местна коалиция ВМРО-БНД.
В община Перник на втория тур са гласували 37 425 души, или 46,60 на сто от избирателите.

 

Първите думи на новия кмет:

 

„Привличане на инвеститори, гъвкава финансова политика и силна икономика – това са нещата, върху които трябва да легне политиката в общината. Имам различно виждане за разходването на средствата в общината от досегашното. Те не са много, но не са и малко. И всичко ще става пред очите на перничани. Защото съгражданите ми имат нужда да знаят как е разходван всеки един лев, който те са платили като данък“. Това заяви новоизбраният кмет на Перник Станислав Владимиров пред медиите в града. „Огромно благодаря на Перник. Емоциите приключват точно след два-три дни и още с първия ден, в който стъпим в общината, ще направим много точен одит на всичко, което заварваме, и ще го покажем на цялата пернишка общественост. Категоричен съм, че този мандат ще се отличава с изключителна прозрачност и с постоянна връзка с гражданите“, каза още Владимиров.
Новоизбраният кмет на общината заяви, че ще бъде постоянно сред хората, за да се решават реалните проблеми на Перник и перничани. Владимиров каза още, че на старта на кампанията прогнозите не са били в полза на БСП. „Ние обаче направихме една енергична и различна кампания. Затова имаме успех и в кв. „Изток”, гр. Батановци, кв. „Църква”, селата Мещица и Студена. Целта ни беше да достигнем до възможно повече хора. Заложихме на искреност и откритост в срещите си с нашите съграждани и успяхме. Успяхме, защото в кампанията ни имаше много енергия. Ние показахме, че когато има правилна кампания и отправиш точните послания, можеш да получиш доверието на съгражданите си“, каза още кметът на Перник.

Новоизбраният кмет на общината каза още, че в рамките на близките дни ще се оформи екипът му, след това ще се направи пълен одит, който ще се покаже на перничани, за да знаят какво е актуалното състояние на общината.
„Само глупаците започват всичко отначало. Всичко, което е добро и е започнато, ще продължи“, допълни Владимиров.

 

Вяра Церовска се сбогува с кметския пост

Вяра Церовска претърпя поражение на изборите.

Досегашният градоначалник д-р Вяра Церовска благодари на избирателите си и пожела успех на своя наследник с кратко съобщение в профила си в социалната мрежа. То гласи: „Благодаря на всички, които ме подкрепиха на изборите и оцениха направеното от нас през последните 4 години за Перник. Водихме честна и открита битка през цялата кампания. Пожелавам успех на новия кмет и да изпълни ангажиментите, които пое пред перничани. Благодаря ви за доверието”.