Кирил Котев напуска постовете си в ГЕРБ, няма да става и общински съветник

Кирил Котев

Аз и семейството ми оставаме в Сандански, каза още бившият градоначалник

 

„Получих ценни уроци през последната година и мога да кажа, че съм взел своето решение – напускам постовете, които заемам в ПП ГЕРБ, и ще депозирам своята оставка като общински съветник. Това е лично решение, без емоция“.
Това написа в личния си профил в социалната мрежа кандидатът на ГЕРБ за кмет на Сандански Кирил Котев, който загуби балотажа срещу опонента си Атанас Стоянов от ВМРО. Котев бе кандидат за втори мандат, но не успя да се пребори за кметския стол. „След 4 години няма нищо по-важно от това, което оставяш след себе си, и да можеш да си тръгнеш с високо вдигната глава. Постигнахме много. Сандански наистина пое по нов път. Само за 4 години се направиха неща, за които мечтаехме от десетилетия. Детски градини, училища, нова спортна зала, знакови ремонти и инфраструктурни подобрения. Имаме одобрени десетки проекти с осигурено финансиране, които просто трябва да бъдат завършени. Няма нищо, за което да съжалявам, оставям една подредена и работеща община. Благодаря за енергията и себеотрицанието на екипа ми – на всички хора, с които работихме в община Сандански. На всичките ми заместник-кметове, на всеки един експерт. Всички успехи постигнахме заедно и са резултат на общия ни труд. Специални благодарности и към младите хора, които бяха част от тази кампания. Които не спяха и горяха всеки ден в нея. Вие бяхте сърцето и душата на нашия екип и дори само заради Вас всичко си е струвало. Защото показахме, че младите могат не само да са движеща сила на промяната в Сандански, но и нейно лице. Благодаря на всеки от Вас, който не се огъна и работи да продължим този път, по който заедно поехме. Равносметката днес е ясна – това се оказа недостатъчно.

Показахме, че в политиката може да си почтен, скромен и да не отвръщаш на агресията. Дори когато тя се опитва да задуши всичко. Че не са нужни много думи, а работа. Вярвам, че това е единственият верен път и времето ще го покаже. В личен план бих искал да благодаря на семейството си – за подкрепата и силата. Ние оставаме тук, в Сандански, защото няма по-хубаво място на света, на което да искаме да живеем”, написа в профила си в социалната мрежа Кирил Котев.