• Шабан може би изключва на моменти и е нужно лечение, заяви кметът на Лъжница Заамфир Койнаров

 

Смъртни заплахи към персонала на детската градина са били отправени в гоцеделчевското село Лъжница.

Млад мъж от седмици качва в социалните мрежи видеопослания с откровени закани за насилие върху част от служителите на детската градина. Хората са много притеснени, защото според тях агресията на младия мъж може да застигне и децата им, предаде Нова тв. В клиповете мъжът недвусмислено говори за смърт, кръв и убийства.

„Заплахите започнаха от 27 октомври. През пет минути има видеоклипчета със заплахи. Не мога да разбера защо са насочени към мен и децата. Не се познаваме лично, тук работи жената на брата на лицето. Не знам какви са обвиненията към мен и защо заплашва децата”, заяви директорката Нефсе Койнар.

Родителите също са много изплашени от случващото се. Те настояват да се вземат някакви мерки срещу мъжа.

„Подадохме сигнал в РПУ-Гоце Делчев. Имаме комуникация с хората, които се занимават със случая. Те дойдоха, взеха данни от родителите на момчето. Доколкото го познавам, Шабан в миналото е бил тих, не е проявявал агресия. Но при последната среща, когато дойде в кметството, по думите и исканията му, прецених, че може би изключва на моменти и е нужно лечение. Трябва да се види и да му се постави някаква диагноза”, заяви Заамфир Койнаров, кмет на Лъжница.

Мъжът е задържан в 5-о РУП на полицията в София.