Каратеката на “Дарис” Тодор Настев №12 в Световната ранглиста при младежите

Тодор Настев и Борислав Иванов

След 7-ото си място на СП по олимпийско карате Тото се изкачи в класацията

 

Състезателят на КК “Дарис” (Кюстендил) Тодор Настев се нарежда на 12-о място в Световната ранглиста при младежите от 281 състезатели в неговата категория.

Изкачването му нагоре стана факт, след като той се класира на 7-о място на Световното първенство по олимпийско карате, на кумите 61 кг при младежи. По-рано през годината Тото записа още отлични класирания, които също спомогнаха за изкачването му в ранглистата.

На Световната младежка лига в Кипър за старша възраст Тодор Настев се класира на 3-то място, а на Европейското първенство в Дания също при старшата възраст зае 7-о място и завърши на 8-о място в световната ранглиста при старшата възраст. През лятото той направи своя дебют при младежите, където стартира убедително, след като достигна до четвъртфинал на Световната младежка лига в Умаг и 7-о място на Световното първенство.

“Изключително силна и успешна година за Тодор до момента, а още не е свършила, като му предстои до края на годината Купа България, Балканско първенство и Световна младежка лига във Венеция”, каза Борислав Иванов, председател и главен треньор на КК “Дарис” и селекционер на националния отбор на България.