Архимандрит Никанор благослови Земен на клетвената церемония на кмета Димитър Сотиров

  • Стефан Маринов от СДС със седем мандата като общински съветник стана председател на ОбС

 

Състоя се първата тържествена сесия на новоизбрания Общински съвет на община Земен. Областният управител на Перник връчи мандата за управление на кмета Димитър Сотиров и символичния ключ на града. Това стана, след като председателят на ОИК-Земен Светлана Петкова оповести официалните резултати от проведените на 27 октомври 2019-а местни избори. Димитър Сотиров от коалиция ГЕРБ – СДС – НФСБ – Обединени земеделци спечели категорична победа още на първи тур.


Клетвеният лист бе подписан от всички новоизбрани съветници, извикани по азбучен ред. Областният управител поздрави кмета Сотиров и общинските съветници и им пожела сериозна и задълбочена работа в реализиране на предизборните обещания.
Ирена Соколова покани най-възрастния общински съветник – Мика Велинова от фракцията ГЕРБ, СДС, НФСБ и Обединени земеделци, да поеме заседанието и да даде ход на избора на председател на Общински съвет-Земен.


Стефан Маринов от СДС бе избран за председател на Общински съвет-Земен. Той е седем мандата съветник в Земен, зад гърба си има 2 мандата като ОбС шеф, член на Националния съвет на СДС. Архимандрит Никанор – игумен на Църногорския манастир, благослови Земен по време на официалната церемония.