Неуспелият кандидат-кмет на Бобошево Стефан Тачев оглави Общинския съвет

Клетва положиха и общинските съветници,  кметът на град Бобошево и селата Блажиево и Слатино – Крум Маринов (Коалиция „БСП за България”), Пламен Караканов (Местна коалиция СДС (НФСБ, Обединена социалдемокрация, „Воля”) и Екатерина Андонова (ПП „Атака).

За председател на Общинския съвет (ОбС) бе избран Стефан Тачев, който бе кандидат за кмет на общината от коалицията СДС (НФСБ, Обединена социалдемокрация, „Воля”, а за балотажа получи подкрепа и от ГЕРБ. За Тачев гласуваха 6 от 11-те общински съветници, като това е поредният пробив на десните политически сили в общината, които в настоящия местен парламент са мнозинство.

Съветникът на СДС и останалите формации в коалицията бе предложен за председател от съпартийката си Гергана Виделова, а опонентът му Георги Мичов – от социалиста Иван Маринов. „Ще продължа да се боря за това, което говорих по време на предизборната кампания”, каза новият шеф на местния парламент. Стефан Тачев бе общински съветник и в предния мандат и се занимава с частен бизнес в Бобошево, където семейството му държи сладкарски цех.

Тържествената първа сесия на новия Общински съвет откри областният управител Виктор Янев, след което заседанието води най-възрастният от съветниците – Георги Мичов.