Районният съд в Дупница излезе с оправдателна присъда за мъж, съден за закана с убийство или с друго престъпление против личността и имота на другиго. съдия Ели Скоклева призна за невинен безработния А.Д.М., който заплашвал свой познат. Скандалът е от миналата година. На 19 юли около 12,00 часа в близост до начална станция на лифта за Седемте рилски езера, в района на  хижа „Пионерска“ в Рила планина, подсъдимият се е заканил с убийство на З.Г.З., заявявайки му: „Ела, ела, че те ***! Че те бутна с джипа в некое дере! Че ти извада сърцето с нож и че те ***! Че те утепам некъде!“. Едновременно с това извадил сгъваем нож, който размахвал срещу З., и това заканване би могло да възбуди основателен страх от осъществяването му, като го оправдава по повдигнатото обвинение. Присъдата може да се обжалва и протестира пред Окръжен съд – Кюстендил. Оправданият е бил осъждан.

 

 

4 КОМЕНТАРИ

  1. Има ли въобще някаква полза от съществуването на дупнишки районен съд? Никакъв авторитет няма и никаква работа не върши.

  2. Съда в Дупница работи само срещу безработни и неплатещоспособни подсъдими.Също така пример за това са потърпевшите от „Дупнишка Популярна Каса“ и теглилите кредит от нея .Защитава исканията за възстановяване на кредитите взети от нея ,но не и на влоговете на потребителите които са честни и почтенни хора излъгани от собствениците на ДПК .Продължава да пищи народа от делата за кретити взети и върнати още преди години .!!!!

  3. А, ако ищецът “ удари” един патрон на мизерника който го е заплашил, какво ще направи” уважаемият” съд тогава ?!

  4. Аз съм, аз съм – отново ще напиша, че съм възмутен от публикуваното по повод инцидента с този човек . Не познавам никоя от страните, но е възмутително това което се случва в тази държава ! Защо?! Заради управляващите разбира се, каквито управниците, такива подвластните – нали така?! Живея далеч от България и сега осъзнавам, че съм благословен ! Благодаря ти Боже !!!

Comments are closed.