Шампионът по борба Милослав Методиев и останалите общински съветници се заклеха в Бобов дол

 Елза Величкова, Милчо Михайлов и Васил Васев (от ляво надясно) са новите управници на трите най-големи населени места в община Бобов дол.
  • Учителката Елеонора Христова е новият председател на местния парламент

  • Клетва положиха още кметът Елза Величкова и управниците на Големо село и Мламолово – Васил Васев и Милчо Михайлов

 

Новоизбраните общински съветници и кметът Елза Величкова положиха клетва на първото заседание на местния парламент в Бобов дол. Сред общинските съветници е и шампионът по борба Милослав Методиев, който заема мястото на Величкова. На първото заседание новият местен парламент си избра и председател.

Елеонора Христова

Това е учителката в СУ “Христо Ботев” в миньорския град Елеонора Христова, която бе зам.-председател на Общинския съвет в предишния мандат и е председател на общинската организация на БСП. При вота Христова получи 7 от гласовете на 13-те общински съветници. Първата сесия води най-възрастният общински съветник – Валери Радлев от  БСП, който е на 65 години. На сесията присъстваха областният управител на Кюстендил Виктор Янев и главният секретар на администрацията Гергана Михайлова. Сред присъстващите бе и Йонко Гергов -председателят на общинската структура на Партията на зелените в Дупница и член на Политическия съвет на формацията на национално ниво. Както е известно, Величкова бе номинирана за втори мандат от Партията на зелените.

Иво Гърнев
Посрещанетио на Васил Васев в кметския кабинет на Големо село

Заседанието започна тържествено с химна на Р. България, след което областният управител Янев поздрави новоизбраните съветници и кметове, пожелавайки им да работят всички заедно за благоденствието на жителите на община Бобов дол.

Удостоверенията на новите съветници и кметове връчи председателят на Общинската избирателна комисия в Бобов дол Иво Гърнев, който обяви и резултатите от проведените местни избори. Това е втори мандат за Елза Величкова, трети за кмета на Големо село Васил Васев и първи за Милчо Михайлов в с. Мламолово.

Съветниците на ГЕРБ Росица Борисова, Юлиан Божанов и Мая Спасова (от ляво надясно)      

Най-важните приоритети на Елза Величкова в следващите 4 г. ще са продължаване на борбата срещу изгарянето на отпадъци в ТЕЦ „Бобов дол” и преминаването на тежки камиони между мината и топлоцентралата, които рушат инфраструктурата и къщите на хората, стана ясно от изявление на кметицата пред медии. По отношение на социалната политика от общинската управа обещават увеличение на еднократната помощ за всяко родено дете от 350 на 600 лв.

Валери Радлев