Пропадането на „Марек” продължава

Двата тима преди началото на мача
  • Дупничани загубиха безславно с 0:1 от „Балкан” (Ботевград) у дома

  • Наставникът Цветан Видински: Слаба и бездушна игра от наша страна

„Марек” загуби безславно един от най-важните си двубои през настоящия сезон в Югозападната трета лига. Дупничани отстъпиха с 0:1 от директен съперник в битката за оцеляване като „Балкан” (Ботевград) на своя стадион „Бончук” пред около стотина зрители. Преди мача двата съперника бяха с по 9 точки и деляха 14.-15. място, като трите точки у дома срещу подобен съперник бяха без алтернатива за дупнишкия клуб. Липсата на двамата контузени централни защитници Антонио Арсов и Иван Влахов, както и наказаното крило Димитър Владимиров обаче се оказаха непреодолим проблем за „Марек”. Като добавим и напускането на двама от най-опитните играчи – Еньо Кръстовчев и Илиян Христов, които вече не са част от състава, положението става още по-тежко. На пейката са само младоци, които няма как да окажат необходимата подкрепа в напечени ситуации. Те имат огромно желание и горят в играта, но липсата на опит в подобни ключови двубои няма как да бъде компенсирана.

Кристиан Кръстев от „Балкан” се готви да отиграе топката с глава пред погледа на неговия съотборник Здравко Атанасов и Евгени Гроздин от дупничани.

Двубоят започна с около 15-ина минути закъснение, тъй като нямаше линейка. Така футболисти, съдии и фенове чакаха четвърт час, докато на спортното съоръжение дойде специализираният автомобил.
В началото на срещата двата тима чакаха грешка на съперника, играеха прибрано и предложиха доста скучна игра. Минутата бе 25-а, когато Даниел Георгиев от марекчани напредна по десния фланг, но от изгодна позиция стреля високо над вратата на тима от Ботевград, вместо да подаде на свой открит съотборник.
Малко по-късно централният нападател на гостите Кристиян Ковачев бе близо до гол, но стражът на „Марек” Пламен Младенов показа рефлекс и изби коварния удар.
Точно преди последния съдийски сигнал за първата част Димитър Чечев от дупнишкия клуб можеше да открие резултата, но вратарят на „Балкан” Калин Дончев със сетни усилия изби топката от голлинията. Така първото полувреме завърши без попадения, въпреки двете отлични възможности, открили се пред домакините.
На почивката наставникът на дупничани Цветан Видински реши да пусне в игра Футболист номер 1 на Дупница Александър Близнаков, който не бе напълно възстановен от измъчващата го травма. Той замени Даниел Георгиев, но подобно на своите съотборници не изигра силен двубой.

Димитър Чечев от „Марек” пробива към вратата на гостите.

Осем минути след подновяването на играта играчите от Ботевград шокираха дупничани, повеждайки им в резултата при една от малкото си ситуации в предни позиции. Емил Колев от „Балкан” засече с глава центриране от фаул в близост до наказателното поле на домакините и прати топката неспасяемо в левия ъгъл на Пламен Младенов.
Допуснатото попадение разстрои играта на „Марек”, който така и не успя да намери път към противниковата врата. Афектирани от очертаващото се поражение, футболистите от Дупница започнаха да си подвикват помежду си още в средата на втората част.
Все пак Александър Близнаков и капитанът Росен Йорданов имаха добри възможности да донесат точката за дупнишкия клуб, но мерникът им изневери в най-неподходящия момент.
„Няма какво да коментирам след такъв мач. Слаба и бездушна игра от наша страна. В предишните мачове играехме с много повече хъс и енергия. Явно паузата покрай изборите ни се отрази зле. Съперникът ни нямаше нито един удар във вратата с изключение на гола им. Вкараха ни попадение с единствения си точен изстрел. Момчетата не влязоха в този мач подготвени, противникът ни със сигурност не беше по-добър от нас”, каза пред „Вяра” наставникът на дупничани.
Той коментира и ситуациите, в които неговите футболисти започнаха да се карат един с друг през второто полувреме:
„Когато положенията ни не влизат в противниковата врата, се получава именно това. Предстои ни гостуване на друг отбор с малък точков актив като „Надежда” (Доброславци). Ще направим всичко възможно, за да победим там”.
След загубата „Марек” продължава да пропада. Тимът заема 15-о място със спечелени само 9 точки от цели 12 мача и се намира точно над чертата на изпадащите. Последният – „Перун” (Кресна), и предпоследният – „Рилски спортист”, обаче са съвсем близо до дупничани, които като нищо може след няколко кръга да се озоват и на последното място в дивизията.

 „Марек”: Младенов, Гроздин, М. Георгиев, Каймакански, Р. Йорданов, Иванов, Любомиров, Д. Георгиев (46 – Близнаков), Чечев, Ганчев (71 – Ив. Георгиев), Дж. Николов (54 – С. Димитров)
Старши треньор: Цветан Видински

„Балкан”: Дончев, Атанасов (88 – Вл. Георгиев), Бояджиев, Цветанов (90 – Романов), Колев, Кръстев (70 – Д. Йорданов), Ковачев, Караниколов, Христозов, Василев, Я. Георгиев
Старши треньор: Иван Златев