Кметът Владимир Георгиев представи във Франция възможностите на Самоков за инвестиции и туризъм

Кметове на общини представиха местното самоуправление в страната ни пред колегите си от 80 френски общини. Срещата се проведе във Френския културен институт и е част от Годишната среща на местните власти във Франция. На срещата присъстваха кметовете на Самоков, Раковски и Троян, както и изпълнителният директор на сдружението Силвия Георгиева. Донка Михайлова запозна гостите от Франция с управлението на страната и в частност на общините. Последваха въпроси, свързани с общинските приходи, начините на финансиране на общините, местното самоуправление и не на последно място европейските проекти.

Кметовете на общини, които участваха във форума, отговориха на поставените въпроси. Владимир Георгиев, който е и член на УС на НСОРБ, даде разяснения за начина на усвояването на европейските средства, за управлението на общинските финанси и общинската собственост, както и за осигуряване на приходната част на бюджета. Засегната бе и темата, която от доста време НСОРБ представя пред държавната власт, а именно част от икономическите данъци да се връщат на общините. Присъстващите кметове имаха възможност да представят общините си.

Владимир Георгиев представи община Самоков като възможности за инвестиции и туризъм, като гостите от Франция се впечатлиха много и от културно-историческото ни наследство.