Илон Мъск показва пикапа на Tesla на 21 ноември

Първият електрически пикап на американската компания Tesla Motors ще бъде представен на 21 ноември. Премиерата ще се състои в Лос Анджелис, недалеч от предприятието на компанията SpaceX, където произвеждат ракети. Събитието беше съобщено лично от Илон Мъск в своя туитър.

Големият пикап ще бъде оборудван с двойна кабина, където ще може да се поберат до шест човека. Без презареждане новата машина ще може да преодолее примерно от 650 до 800 километра. Що се касае дизайна, то, по думите на Мъск, това ще бъде футуристична кола с визия от научно-фантастичните филми.

Базовата версия на пикапа ще получи два електрически агрегата с “луд въртящ момент”. Новият елмобил ще бъде с пълно задвижване и адаптивно пневматично окачване, автоматично приемащо оптимални настройки “в зависимост от конкретното натоварване”.

Освен това, пикапът ще бъде достъпен с фирмената система за полуавтоматично управление Autopilot, както и с технологията за кръгов обзор. По-рано Илон Мъск беше казал, че стойността на базовата машина няма да превиши $50 000. /autoclub.bg