Трима жители на Дупница събраха пари за благородна кауза

  • Иван Занков, Лили Цекова и Елена Борисова ще помогнат на Детското отделение в общинската болница с 10 нови апарата за инхалации

Трима дупничани създадоха благородна инициатива, с която целят да помогнат на децата от града. Иван Занков, Лили Цекова и Елена Борисова установяват, че в Детското отделение на общинската болница МБАЛ „Св. Иван Рилски” ЕООД в Дупница е останал само един апарат за инхалации. По думите им децата се изчакват и се редят, за да може да го използват, което е крайно неудобно. Във въпросното отделение били 10 стаи с по 2-3 легла и през този период от годината винаги пълни с пациенти.
Инициаторите на благородната кауза подчертават, че децата на Дупница са лекувани от наистина добри специалисти, въпреки тежките условия, с които лекарите се сблъскват. Те решават да подемат инициатива, която вече е близо до своя успешен край и скоро ще дарят 10 нови апарата за инхалации на лечебното заведение.
„И тримата сме родители и за съжаление нашите деца са били пациенти на отделението. Решихме да съберем средства и да закупим 10 броя апарати за инхалации, за да може да има във всяка стая по 1 брой. По този начин апаратите няма да се натоварват до такава степен и ще работят и служат още дълго време. Свързахме се с фирми, за да получим отстъпка при закупуването на 10 броя. За наше голямо учудване една местна аптека се включи в инициативата и ни даде оферта за 10 броя с голяма отстъпка, каквато фирми за апарати за инхалации не можаха да дадат. Средствата са вече събрани, сумата е в размер на 800 лв. и предстои даряването на апаратите в отделението”, каза пред „Вяра” един от инициаторите – Иван Занков.