• ПП ГЕРБ проведе национална среща на партията

 

Премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов поздрави всички над 160 общински и районни кметове, издигнати от партията, които спечелиха местните избори. Борисов остро разкритикува поведението на други десни партии на национална работна среща в София.Тя бе посветена на изминалите местни избори, анализите от тях и изводите. Бях провокиран да направя тази среща, защото в случаите, когато се събираме, аз ви се карам, и онези отсреща започват да мислят, че са някаква алтернатива, нещо по-силно, обърна се към участниците премиерът. На сцената в кино „Люмиер“ Борисов изнесе речта си, ограден от всички избрани кметове на ГЕРБ-СДС.

„В някои градове с колегите от СДС бяхме противници, където коалицията не можа да излъчи единна кандидатура. Борихме се с политически мотиви – някъде победиха те, някъде ние. Но когато става въпрос за антикомунизма, демокрацията, няма какво въобще да се замисляме. Някак си услужливо една седмица слушах само за Благоевград и Русе. Ами Севлиево, Габрово, Търново, Свищов, Горна Оряховица няма ли ги на картата, уважаеми господа? А Ловеч, Кюстендил, Враца, Монтана? Нe пoмнитe ли кaквo чудo бeшe Хacкoвo? Биeм нa първи тур. Нaли oттaм щeшe дa пoчнe „прoмянaтa“? Нa Дeлян Дoбрeв щe кaжa, чe пo-дoбрa рeaбилитaция oт тaя нямa, брaткo.“, каза Борисов.

След това той отправи остри критики към т.нар. градска десница. Много съм огорчен от нашите приятели, трябва да спрем да ги наричаме десница, това са деца, внуци на „червената номенклатура“, заяви Борисов.
В изказването си не подмина и обвиненията на опонентите за купен ромски вот.
Казват, че циганите много обичали Бойко, има защо, защото им вкарахме в програмата 50 хиляди деца да учат, а не да крадат, обясни той. За София – ако не са ромите, кой ще ни чисти, да кажем на тези десните, добави лидерът на ГЕРБ. Затова считам, че имат повече право да гласуват за нас, убеден е той.

„Когато на живо, без да предупреждаваме никой, където сме били. Те като ни видят скачат и викат. Защото осигуряваме работни места… Ако не са ромите, кой ще ни чисти – в чистотата в София работят само роми. Вървете, ето гледайте навънка. Метат като пчелички – работят ли работят. В гробищни паркове. В мръсните работи са само те. Затова считам, че имаме право да гласуват повече за нас“, заяви Борисов

Борисов цитира и анализ на последните президентски избори, от който се виждало, че ромите обичат повече Румен Радев, за когото са гласували 40 915, докато претендентът на ГЕРБ Цецка Цачева е взела малко над 19 хиляди ромски гласа.
Ако искаме да говорим за корпоративен вот, продължи той, за нас още не е минала давността на Костинброд. „Тези демократи ли, те ли се съешиха с Христо Иванов и Атанасов. Това не е градска десница, това е опозицията вътре в комунистическата партия, която е била, тя сега с нейните сателити работи“, обяви Борисов, визирайки левицата.
И обясни, че озлоблението срещу ГЕРБ се е засилило много след като третото му правителство е отменила купуването на самолетите „Грипен“ и е предпочело новите Ф-16.Дадохме геостратегическото направление на България за пръв път реално, обобщи премиерът.
Станаха още по-яростни, продължи Бойко Борисов, когато за пръв път над един милиард лева вложихме в газовата преносна мрежа, такива усилия положихме за енергийните проекти,истинска диверсификация, подчерта премиерът.
Не си сдържаха нервите, когато службите и прокуратурата хванаха за шпионаж няколко човека. Това вече ги разкри и те си отидоха при Мая Манолов, посочи премиерът.
Защо не ни подкрепиха поне сега, какво й харесаха повече на Мая, мутра ли е Фандъкова или диктатор, попита лидерът на ГЕРБ.
Да подкрепиш срещу десните партии опонента си и то този, „който водеше срещу белия автобус – колеги, толкова ли паднахте,защо, какво ви дразни у нас, че да предпочетете други”, зададе въпрос Бойко Борисов.
Той отбеляза, че със СДС, с които бяха в коалиция за евровота и за кметските избори, са различни формации и няма да станат една партия, но синият цвят ги задължава да са заедно.
Борисов се спря и на твърденията на БСП за репресирани след вота на някои места техни кандидати за кметове и близките им. Моля Корнелия Нинова да ми ги изпрати и, ако е вярно, във вторник лично ще им се извиня, и този, който си го е позволил, просто ще види реакцията, помоли премиерът. Но, добави той, ако ние решим за Кърджали да пискаме, то е чудо там, но се справихме добре. Бойко Борисов поздрави българските мюсюлмани, които са подкрепили ГЕРБ.

Борисов препоръча на новоизбраните кметове: „Не само, че трябва да сте много добри, много честни, много прозрачни. Като видиш една хартийка, ще се наведеш да я вземеш. Като видиш паднало дърво – иди го премести. Хората трябва да видят, че вие милеете за тях, за общината, за всичко останало. Докато дойде фирмата, има опасна шахта – ти застани до нея.“

Борисов завърши изказването си, отбелязвайки, че в родните места и на тримата опоненти Славяново, откъдето са родителите на Румен Радев, село Крушовица /Корнелия Нинова/ и Кюстендил /Мая Манолова/ ГЕРБ са взели категорична победа.
В речта си премиерът подчерта, че няма сфера, в която да няма ръст, под четири на сто е безработицата.

ГЕРБ получава най-голямо доверие, но занапред то ще се дава по-трудно, заяви пред ГЕРБ президентът Плевнелиев

ГЕРБ получава най-голямо доверие, но занапред то ще се дава по-трудно, заяви на националната работна среща на ГЕРБ президентът Росен Плевнелиев /2012 -2017г/. Той поздрави партията с разгромната изборна победа.
ГЕРБ е водещата политическа сила, тя получава и се надявам и занапред да получава най-голямото доверие на българските граждани, изтъкна президентът. И отбеляза, че сме в ситуация, в която то все по-трудно ще се дава.
Румен Радев, Корнелия Нинова, Мая Манолова, Слави Трифонов мълчат за това какво се случи в т.нар. костинбродска афера. Президентът от три години громи ежедневно НС, правителството, но и до днес не е излязъл с нито една идея, инициатива как да се справим с корупцията, отбеляза Плевнелиев, а Корнелия Нинова, добави той, и до днес открива паметници на Тодор Живков.
Чака ни тежка битка през 2021 г. Тя ще бъде представена като генералска бита – между Борисов и Радев, но това е популистко представяне, истинската битка ще е на ценностите, на демократи и популисти.
Росен Плевнелиев укори т.нар. градска десница за подкрепата на балотажа за Мая Манолова. Лидерите на „Демократична България“ трябва не само да си подадат оставки, но и да си изберат Мая Манолова за шеф и да вървят напред, коментира той.
Загубата на ГЕРБ в Благоевград обясни с това, че там през последните четири години не се е създало нито едно добре платено работно място. Заедно с Видин са на дъното на класацията по трудови възнаграждения както у нас, така и в Европа. По-късно президентът Плевнелиев отговори на въпрос на журналисти, че с участието и изказването си пред форума, не се завръща в ГЕРБ, на който той никога не е бил и член.
Партньорите от СДС увериха, че коалицията с ГЕРБ е осъзната.

Източници: БТА, БНР

 

Please follow and like us: