Ситроен изгоря в Кюстендил, пламъците засегнаха и паркирано до него Пежо

Изгорелият Ситроен, в дъното се вижда бензиностанцията.

Пожар изпепели лек автомобил Ситроен в Кюстендил през изминалата нощ. Въпреки бързата намеса на пожарната от френската кола е останала само арматурата. Огнеборците са спасили от опожаряване поне десетина други коли. Единствената засегната кола е паркираното в непосредствена близост Пежо. Ситроенът е бил оставен на ул. „Камчия“ в града, малко над стадион “Странджа” и срещу бензиностанция “Шел”, която се намира на 50 метра през главната ул. “Цар Освободител”.

На пежото е засегната задната част.

Повечето от живеещите в района са разбрали за станалото на тръгване сутринта за работа. “Изобщо нито съм чул сирените на пожарната, нито ако е имало и някакъв взрив в колата. Самият автомобил също не ми е познат, а аз живея тук повече от 25 години. Кола се купува, хубаво е, че няма жертви, че само преди ден в града стана убийство, сега палеж. Не са хубави тези неща”, сподели Милчо, който видял изгорялата кола на тръгване за работа.

Причините за възникването на пожара изяснява РУ-Кюстендил, по случая е започнато досъдебно производство, уведомен е дежурен прокурор.