„Светкавица” (Митиново) продължава да е временен водач в Областна група „Струма-2”

„Светкавица” (Митиново)

Пет мача от 8-ия кръг за първенството на областната група „Струма-2” трябваше да се изиграят по програма. Срещата „Огражден-1955” – ФК „Беласица-08” не се игра, което бе съгласувано с ОблС на БФС-Благоевград.
Отборът на „Стрела” загуби служебно с 0:3 като домакин от ФК „Локомотив” (Генерал Тодоров). Причината е, че петричкият тим не е създал нужната организация за спазване на разпорежданията на Наредбата за провеждане на първенства и турнири.
В Михнево местният „Ураган” загуби с 1:6 от „Калабак” (Самуилово).
При това положение само с 1 точка тимът от Михнево е на последно място в класирането. ФК „Калабак” са вече с 12 спечелени точки и заемат трето място в таблицата.
”Струма” (Марикостиново) надигра по всички линии отбора на „Граничар” (Кулата), побеждавайки ги с 8:0. Така възпитаниците на Атанас Терзиев с 15 точки заемат второто място във временното класиране, само с 3 по-малко от лидера „Светкавица” (Митиново). „Граничар” (Кулата) дели 4-то място с отбора на „Локомотив” (Генерал Тодоров) със спечелени 10 точки.
Най-голямата изненада в кръга поднесоха футболистите на „Светкавица” (Митиново), които надиграха тотално „Подгорец” (Коларово), побеждавайки ги със 7:1. Головете за победителите отбелязаха Георги Кокалков и Велик Опренов – по два, и Иван Цветков, Росен Симонски и Ангел Гацев – по един. Почетното попадение за отбора на гостите бе дело на Димитър Мицков. С тази победа отборът на „Светкавица” (Митиново) се утвърди в челото на таблицата, а сегашният шампион – „Подгорец” (Коларово) – с 9 точки заема 6-о място.