Ветераните на „Беласица” победиха ФК „Кюстендил” с 2:1

  • Петричкият нападател Кирил Карачоров получи разтежение на бедрото и напусна принудително терена

 

Мачът за определяне на зонален първенец за ветерани между отборите на ОФК „Беласица” и ФК „Кюстендил” се игра на стадион „Цар Самуил” и завърши с победа на петричани.
Срещата започна с атака на Александър Тилев по левия фланг в 4-тата минута. Той проби защитата на гостите и центрира удачно в наказателното поле на „Кюстендил”, но никой от футболистите на домакините не успя да се възползва от ситуацията.

Минута по-късно отново Тилев насочи високо топката в наказателното поле на гостите и този път Щерю Димитров-Ромарио отклони кълбото отблизо в аут. В 6-ата минута Вальо Яков от домакините изпревари Даниел Йорданов, преди да стреля отблизо към вратаря Димитър Радовски. Две минути по-късно след центриране отляво в наказателното поле на „Беласица” Стоил Бояджиев изпревари Асен Стоянов, който се подготви за воле, но това не му се удаде.

В 17-ата минута капитанът на домакините Георги Петров с прецизен пас насочи топката през куп футболисти в наказателното поле на гостите, но Александър Тилев бе фаулиран и не успя да стреля. Присъстващите на стадиона останаха възхитени от играта по крилата от Емил Шаламанов, Кирил Карачоров и действията пред наказателното поле на гостите на Щерю Димитров-Ромарио, Александър Тилев и Георги Каракашев.
В 40-ата минута бързоногият петрички нападател Кирил Карачоров получи разтежение на бедрото на десния крак и напусна принудително терена.
С подновяването на играта през второто полувреме се появи Атанас Ласков, който с действията си предизвика възхищение сред зрителите и показваше как трябва да се играе. В 56-ата минута в стил Меси действащият треньор на мъжкия отбор на „Беласица” Атанас Ласков премина с лекота поред трима от футболистите на „Кюстендил”, озова се в наказателното поле и накара вратаря Борис Стоянов да изгледа как топката влиза в долния му ляв ъгъл за 1:0. Точното попадение предизвика бурни ръкопляскания от присъстващите на стадиона за Ласков.

В 61-вата минута Емил Шаламанов след рейд по десния фланг с топката центрира високо в наказателното поле на гостите и чакащият на втора греда Ромарио в стил Роналдо с алапиола отбеляза рядко красив гол, напомняйки за добрите си времена като участник в представителния тим на „Беласица” в „А” група и младежкия национален отбор. На два пъти вратарят на „Беласица” Димитър Радовски се намеси по невероятен начин след удари на Асен Стоянов и Георги Димитров от Кюстендил. В 71-вата минута Стоил Бояджиев за пореден път се намеси навреме и изби топката от краката на Красимир Владимиров, който се беше настанил в наказателното поле, но не успя да стреля.
В 74-тата минута отново Димитър Радовски от границата на наказателното поле спаси силен удар на Георги Димитров и запази вратата си суха. Две минути по-късно отново Стоил Бояджиев пресече насочената топка в наказателното поле към Георги Димитров, избивайки кълбото в корнер. В самия край на срещата от воле след центриране отляво Живко Живков изпрати неспасяемо топката от 15-ина метра под гредата за 2:1.

Отборът на „Беласица” ще играе нов мач срещу „Сливнишки герой” (Сливница), който е победил „Миньор” (Перник) с 2:1 като домакин. Датата и теренът за игра ще бъдат определени чрез жребий. След това победителят от този мач ще премери сили с победителя от двубоя „Витоша” (Бистрица) – „Хебър” (Пазарджик).
Информацията подаде лично Емил Спасов от ЗС на БФС-София.