ЧЕЗ ТРЕЙД СЪДЕЙСТВА НА KBC ГРУП В БЪЛГАРИЯ ДА ПОСТИГА ЕКОЛОГИЧНИТЕ СИ ЦЕЛИ

Един от най-големите търговци на енергия в България продава зелена енергия на българските дружества на белгийската банково-застрахователна група

ЧЕЗ Трейд България, най-големият търговец на свободния пазар в България, продава зелена енергия на българските дружества на КВС Груп.  През 2018 г. компаниите Обединена българска банка АД и ДЗИ Общо застраховане ЕАД и ДЗИ Животозастраховане ЕАД, част от най-голямата финансова група в България – КВС Груп, прибавиха още една мярка, чрез която да усъвършенстват системата си за управление на околната среда, а именно закупуването на зелена енергия, произведена от възобновяеми енергийни източници. Благодарение на целенасоченото прилагане на тази политика досега групата ще допринесе за намаляване на екологичния отпечатък от ежедневната си дейност, равняващ се на 8500 тона по-малко въглеродни емисии.

„Все повече компании се обръщат към нас да им доставяме зелена енергия, осъзнавайки своя дълг към опазването на околната среда. Това е доказателство за етапа на зрялост на българския бизнес. Ние в ЧЕЗ Трейд с готовност им съдействаме да постигат корпоративните цели“, каза Владимир Дичев, изпълнителен директор на „ЧЕЗ Трейд България“ ЕАД.

„КВС Груп подпомага своите клиенти с редица механизми, чрез които създава възможности за намаляване на енергийното им потребление. В наше лице те намират пълноценен партньор, който работи с тях не само оперативно, но и по отношение на тактически подход и стратегия, така че заедно да носим положително влияние върху нашата среда и обществата, в които се развиваме. Съвсем естествено е и самите ние да засвидетелстваме нашия собствен ангажимент към околната среда, като закупуваме зелена енергия, произведена от възобновяеми енергийни източници“, коментира Кристоф де Мил, изпълнителен директор „Финанси“ на ОББ и иновационен лидер на КВС Груп в България.

„За нас е важно не само да бъдем отговорни и надеждни финансови компании, но и да бъдем отговорни корпоративни граждани. Партньорството с ЧЕЗ Трейд подкрепя нашето екологично поведение и гарантира зелено захранване при ежедневни операции“, каза Борис Паличев, изпълнителен директор „Финанси“ и „Риск“ на ДЗИ.

ЧЕЗ Трейд България е 100% дъщерно дружество на ЧЕЗ, а. с. и част от ЧЕЗ Груп, водеща интегрирана енергийна компания, част от топ 10 енергийни фирми в Европа. В България компанията е водещ доставчик на електроенергия за индустрията и бизнеса. Дружеството има 15 години опит на свободния пазар, като е доставило 27 тераватчаса електроенергия и е реализирала 2,5 млрд. лева общи проходи от продажби.