„Беласица” излиза без трима основни футболисти срещу „Сливнишки герой”

Тренировки на закрито проведоха футболистите на „Беласица” (Петрич) преди двубоя си със „Сливнишки герой”.

Поради лошото време и силно наводнения терен на стадион „Цар Самуил” наличните футболисти от мъжкия отбор на ОФК „Беласица” се готвиха под ръководството на наставника си Атанас Ласков на изкуствените терени и покритата зала „Арена Петрич”. По време на заниманията се наблегна най-вече на схемата на игра, с която Ласков смята да изненада отбора на „Сливнишки герой” в Сливница.
Известно е, че отборът на домакините е единият от най-силните през последните години в ЮЗ трета лига и ненапразно е заемал челните места в таблицата.
Титулярният вратар Захари Димитров и защитникът Александър Смилков не тренираха през седмицата заради контузии.
Защитникът Вальо Костов е наказан от ДК на ЗС на БФС заради получения червен картон в мача срещу „Ботев” (Ихтиман).
При това положение се очаква на вратата да бъде Кирил Георгиев, който изигра невероятен мач в изминалия кръг срещу „Ботев” (Ихтиман), независимо че бе невъзстановен от контузия. Пред него пък се очаква да застанат полевите играчи Атанас Карачоров, Симеон Бояджиев, Любомир Граминов, Иван Марчев, Димитър Стоев, Благой Наков, Владимир Кабранов, Марти Таушанов, Васил Божинов и Жустино Мендес.
Старши треньорът на „Сливнишки герой” (Сливница) Петър Малинов, бивш футболист на „Беласица” в „А” група, сподели: „Трима основни футболисти ще бъдат под въпрос до последно. Става дума за централния защитник Виктор Георгиев и халфовете Велислав Иванов и Николай Маринов. Това ще е най-тежкият ни мач като домакини от досега изиграните срещи в Сливница. „Беласица” е много авторитетен отбор, гордея се, че съм носил фланелката на този тим в продължение на две години. Напоследък показа много добри игри. Независимо от всичко ние излизаме за победа.