Три тежки катастрофи и двама души с опасност за живота за денонощие в Кюстендилско

Катастрофата между алфа ромеото и реното прати двама в болница, единият с опасност за живота.

В сряда на територията РУ-Кюстендил са възникнали 3 пътни произшествия, като при две от тях има и тежко пострадали хора с опасност за живота.

Най-тежкият пътен инцидент стана на 50-ина метра от сградата на полицията в областния град. Около 21,00 ч на кръстовището на улиците „Цар Освободител“ и „Ал. Стамболийски“, точно пред сградата на Млечния бар, лек автомобил Алфа Ромео, управляван от 18-годишен кюстендилец, отнема предимство на движещото се по главната улица Рено, управлявано от 42-годишна жена.

В резултат на удара шофьорката на френската кола е настанена в кюстендилската болница с опасност за живота, а съпругът й – с разкъсни наранявания по главата и тялото. И на двете возила са нанесени сериозни материални щети.

При произшествието в с. Николичевци, възникнало около 18,30 ч., 39-годишен водач на л.а. Рено е загубил контрол над автомобила си и се удря в бетонон стълб. Водачът е настанен в кюстендилската болница с опасност за живота.

В землището на с. Цървеняно е възникнала катастрофа между Фолксваген Туран и Фолксваген Поло. Водачът на полото е загубил контрол над автомобила и при навлизане в завоя се удря в другия автомобил. Водачът на турана е закаран за преглед в кюстендилската болница със съмнения за комоцио. На двата автомобила са нанесени материални щети, тестовете за употреба на алкохол на водачите са отрицателни.

И по трите случая е започнато досъдебно производство в РУ-Кюстендил, уведомен е дежурен прокурор.