Измамник, представящ се за баща на Теодор Велинов, събира парите от дарителски кутии в Кюстендил

  • Единствено баба му може да взима средствата, категорична е майката Светлана

Мъж, представящ се за баща на болния от рак Теодор Велинов, прибира парите от кутиите за дарения, поставени в различни магазини в Кюстендил. За това алармира в социалните мрежи Владислава Грънчарова: “Пиша във връзка с кутиите, които са поставени за събиране на средства в помощ на Теди. Мъж минава и събира парите, като се представя за баща на детето. Всъщност той е нито баща, нито роднина. Просто минава, събира и връща празни кутиите. Само бабата е упълномощена да събира парите. Така че имайте едно наум”, пише Владислава. Предупреждението буквално взриви фейсбук от коментари на възмутени кюстендилци. Тази информация потвърди и майката на Теодор Велинов – Светлана. Тя е категорична, че единствено бабата на 14-годишния Теди има пълномощно и само тя може да събира средствата от касите за дарения. Тя допълни, че в продължение на 3 седмици е получавала сигнали от представители на магазини и учреждения, че мъж, представящ се за баща на момчето, събира парите от кутиите. Светлана и съпругът й са в Германия от месец юни и са до детето си.

Хората в социалните мрежи настояват за бързото разкриване на човека, позволил си да посегне на даренията, и за повече бдителност на продавачите от търговските обекти.

От месец в Кюстендил тече нова кампания за набиране на средства за лечението на Теодор Велинов.

Както многократно сме писали, през месец май момчето бе диагностицирано с остеосарком на бедрената кост – силно агресивен рак на костите. В края на август от Германия дойде доста неприятната вест, че Теди е загубил крака си. Въпреки усилията на лекарите в Германия се наложи ампутация над коляното. Към момента Теди е приключил четвъртия курс от провежданите химиотерапии в Германия.

 

Ето как можете да помогнете на Теди

БАНКА ДСК

BG 47 ST SA 93 0000 2075 7923

PAYPAL: me/teodorvelinov