Цецо Соколов класира „Зенит” (Казан) на финалите за Купата на Русия

Родният национал изигра страхотен мач срещу водения от Пламен Константинов отбор на „Локомотив” (Новосибирск).
  • Тръгналият за големия волейбол от „Марек Юнион-Ивкони” състезател стана топреализатор на срещата със своите 31 точки

    Цветан Соколов изигра страхотен мач за своя „Зенит” (Казан) при драматичната победа с 3:2 (25:21, 23:25, 27:29, 25:23, 19:17) гейма над водения от бившия национален селекционер Пламен Константинов – „Локомотив” (Новосибирск). Двубоят бе последен от група „Б” от полуфиналната фаза на турнира за Купата на Русия, игран в зала „Север”. Родният диагонал и неговите съотборници направиха знаменит обрат, след като изоставаха с 1:2 гейма, но показаха характер и в крайна сметка спечелиха двубоя.
    Тръгналият за големия волейбол от „Марек Юнион-Ивкони” състезател стана топреализатор на срещата със своите 31 точки (4 аса, 2 блокади), а Ървин Нгапет и Артьом Волвич се отчетоха съответно с по 22 и 15 пункта. За „Локомотив” Константин Бакун реализира 21 точки, а националът на Сърбия Марко Ивович завърши с 18.
    С победата грандът „Зенит” завърши на първо място в своята група с 8 точки (3 победи) и се класира за финалния турнир. Двубоите от финалната четворка ще се играят на 25 и 26 декември (сряда и четвъртък) в Москва. За тях се класират лидерите в трите групи и домакинът по право „Динамо” (Москва).