Преизбраха Михаела Крумова за председател на Общински съвет-Кюстендил

Михаела Крумова е новият стар председател на Общински съвет-Кюстендил.

Една-единствена кандидатура за председател на Общинския съвет в Кюстендил бе гласувана на сесия на местните парламентаристи. По-рано за поста бе предложен и адв. Кирил Станчев, но той си направи отвод. 21 съветници подкрепиха с „да” кандидатурата на Михаела Крумова, а 12 плика бяха празни.

21 съветници от присъстващите 33-ма гласуваха с “да”.

Преди избора за председател на Общинския съвет нови петима съветници от Коалиция „Кюстендил“ положиха клетва. Това са Маргарита Исталиянова, Росен Димитров, Реонита Йорданова, Владислав Паунов, Георги Дгожлев, включително и кметът на Раждавица – Стоян Раждавички, който отсъстваше на първото заседание след изборите. Председателят на ОИК-Кюстендил Венцислав Механджийски връчи на всеки един от тях официалното удостоверение.

Нови 5-има съветници положиха клетва и получиха своите удостоверения.

„Благодаря на всички, които гласуваха за мен, и на тези, които не ме подкрепиха. Надявам се, че в следващите 6 месеца ще работим екипно за благото на Кюстендил. Надявам се да изкараме успешен 4-годишен мандат“, заяви Крумова.

До избора сесията бе водена от Невенка Панчева.

Следващото заседание на ОбС-Кюстендил ще се проведе на 28 ноември от 14 часа. Тогава клетва трябва да положат още двама общински съветници, които на днешното заседание отсъстваха.