Боксов клуб „Лъвовете” от Петрич спечели 8 медала на турнира „Кико” в София

Медалистите от боксов клуб „Лъвовете” с треньора си
  • Дебютантът Альоша Стоянов спечели приза „Най-борбен боксьор”

 

Петричкият боксов клуб „Лъвовете” постигна пореден феноменален успех. Този път състезателите се изявиха на авторитетния боксов турнир за момчета и девойки „Кико”, който се проведе за 10-и път в столичната зала „Септември”.

Альоша Стоянов с треньора си и шефа на БК „Кико”

В него взеха участие отбори от цялата страна. От петричкия боксов клуб „Лъвовете” взеха участие осем състезатели, които завоюваха осем медала. Със злато се окичиха:
– Георги Ярмазов – категория 41.5 кг,
– Николай Димов – категория 44 кг – дебютант,
– Альоша Стоянов – категория 50 кг – дебютант и
Марио Бойчев – категория 65 кг – дебютант.
Сребърни – момчета:
– Румен Левунлиев – категория 52 кг,
– Кристиян Василев – категория 54 кг,
– Живко Стоев – категория 57 кг – дебютант;
Сребърен – девойки:
– Натали Караангелова – категория 54 кг – дебютант.


Голямото отличие на турнира – „Най-борбен боксьор” –
спечели петричкият състезател Альоша Стоянов. Призът му бе връчен от президента на боксов клуб „Кико” и организатор на турнира Кирил Бонев. Альоша Стоянов обра овациите в залата, след като победи в полуфинална среща по точки с пълно
съдийско единодушие шампиона в категорията си. На финала той нокаутира в 3-ти рунд представителя на боксов клуб „Пирин” (Благоевград).
„Много съм доволен от моите възпитаници. За кратък
период от време успяхме да изградим един много добър колектив и непрекъснато желаещите да тренират бокс се увеличават. Във вторник от 18,30 часа нашият клуб празнува една година от основаването си. На тържеството лично ще присъства кметът на община Петрич Димитър Бръчков, за когото чувам, че е обърнат с лице към спорта. Ще има награди за заслужилите състезатели”, сподели Георги Караколев – главен треньор на боксов клуб „Лъвовете”.