Търсят се доброволци и средства за ремонт на дома на бедстващо семейство със 7 деца

  • 3 месеца стоим без ток, защото съпругата ми е в болница и всичко отива за нея, призна бащата

  • Доброволецът Лео Кадели и платформата му „Приятели, помагайте” платиха сметките от 382 лв., купена е и храна за децата

 

Седем деца от бедно семейство в ихтиманското село Стамболово се нуждаят от подкрепа. Майката е в болница, а бащата е постоянно на работа и семейството едва оцелява финансово. Социалните служби вече са констатирали, че няма добри условия на живот за децата. Семейството е деветчленно, а в жилището си нямат ток вече три месеца. Домът им в с. Стамболово има нужда от спешен ремонт, който е започнат. От поправка се нуждаят подът, таванът, стените, ел. инсталацията, а електроуредите са за смяна. Многодетното семейство е в тази ситуация от тежките наводнения през 1994 г. Бащата на седемте деца обяснява, че се опитва да поддържа тук-там с ремонти, но средствата не му достигат.

Той признава, че работи на две места, като заплатата му е 600 лева, а от работа на частно получава и допълнителни средства – около 900 лева. Съпругата му е настанена в белодробната болница в столицата и всички пари са насочени към лечението й. „Три месеца стоим без ток, защото съпругата ми е в болница и всичко отива за нея. Тя няма здравни осигуровки и всичко се заплаща“, продължава той. По инициатива на Лео Кадели от платформата за доброволци „Приятели, помагайте”  вече текат ремонтни дейности по къщата.

Лео Кадели сподели, че амбицията е за 2 седмици да се направи основен ремонт на къщата: „В момента се намирам пред общината в Ихтиман. Имам среща с кмета за втори път, който съдейства максимално. Действаме и организацията върви. Децата са от 6 до 21-годишни. Пет са непълнолетни. От другите 2 единият живее и работи в София, а другият – в Ихтиман“. Децата ходят на училище, но от 3 месеца и половина в дома им не е имало ток, преди Кадели да плати сметките. „Вече сме ангажирали и един доброволец – агроном. Те имат около декар двор.

Ще отиде да им обясни как се копае двор, какво се слага и да може да си гледат доматите сами“, посочи Кадели. Все още се набират средства и доброволци, които да направят новия дом. Търсят се и гардероби, а основните дейности ще се извършат на 30 ноември и 1 декември. Социалните служби са предупредили, че на 15 декември ще отнемат децата заради лошите условия, но сигналът е прекратен, след като Кадели поел ангажимент за ремонта на дома.
Ето какво написа той в социалната мрежа фейсбук: „Ние сме тук и ще помогнем. Нашата платформа се активира и платихме тока на бърза такса от 382 лв., купихме хранителни продукти за децата за 135 лв. Ходихме до социалните служби да ги информираме, че ще подобрим условията им на живот, затова да не предприемат никакви мерки, за което сме им благодарни. Бюджетът за тази кауза трябва да бъде 8000-10 000 лв. Трябва да направим цялостен ремонт.
Необходими са зъболекар за всички деца, нотариус за прихвърляне на дяловете, както и строителни материали от-до:
1. Всичко за нова ел. инсталация.
2. Всичко за ВиК
3. Дограма навсякъде
4. Гипсокартон
5. Плочки, теракот и всичко за нова баня и тоалетна
6. Боя и шпакловка
+ други дребни неща за строежа.
Трябва и обзавеждане:
1. Легла, ако има двуетажни – още по-хубаво.
2. Хладилник, печка, цяла кухня, гардероби, пердета, маса, столове и други.
Трябват и доброволци. Организацията ще бъде на 30 ноември и 1 декември.
Моля да помогнем на тези дечица.

За да подпомогнете бюджета, подкрепете ни с дарение чрез PayPal:
leo.kadeli1@gmail.com
www.paypal.me/leokadeli

Банка – Уникредит
Леонидас Кадели ( Leonidhas Kadeli )
BG21UNCR70001523505457

BIC UNCRBGSF
ЗАДЪЛЖИТЕЛНО НА ВСИЧКИ ПРЕВОДИ СЕ ПИШЕ ОСНОВАНИЕ “ДАРЕНИЕ 7-те ДЕЦА – Ихтиман.”

Еконт:
Леонидас Кадели
Еконт Квартал Драгалевци София
Телефон 0898 366 113.

Лично на офиса ни: Околовръстен път 106 Е Драгалевци. Телефон 0898 366 113.

Изи пей: за да получите данните, моля, пишете на лично съобщение във фейсбук, на имейл: leo_kadeli@abv.bg, във вайбър, или на тел. 0898 366 113.