Новият треньор на „орлетата” Уорън Фийни: Не робувам на философии и тактики, а само на победата

  • Не се страхувам да пускам в игра млади момчета, каза още наставникът

  • Северноирландският специалист ще води „Пирин” в съботното домакинство срещу „Струмска слава“ (Радомир)

 

Северноирландската легенда Уорън Фийни официално пое ФК „Пирин”. Новият мениджър бе представен пред медиите и сподели първите си мисли относно бъдещето му в клуба и целия проект.
„Футболът е моят живот. Не робувам на философии и тактики, а само на победата. Победа на всяка цена е моята цел. Проектът тук е прекрасен, за да покажа това, което мога. Запознах се вече с играчите и виждам, че има потенциал. Ще подрежем и поправим там, където е нужно, но нищо повече”, бяха част от първите думи на новия мениджър на „орлетата”.
„Запознат съм вече с историята на клуба, гледах и някои стари мачове и бях впечатлен от феновете и атмосферата. Не се страхувам да пускам в игра млади момчета, каквито традиции има тук, а съм го правил и в предишните си отбори с успех”, поясни още Фийни.
„Няма да говорим за цели с играчите. Целта е ясна – победа във всеки мач. Искам главите на състезателите да са чисти. Равносметка ще правим накрая“, каза новият мениджър, попитан за поставените цели.
Щабът на Фийни все още не е окомплектован, като се водят разговори с няколко специалисти. Със сигурност ще има анализатор и асистент-мениджър.
Новият старши треньор на ФК „Пирин” (Благоевград) Уорън Фийни бе картотекиран успешно в СТК на БФС-София и ще води „орлетата” в съботното домакинство срещу „Струмска слава“ (Радомир). Северноирландският специалист притежава лиценз УЕФА Про и може да води отбори във всяко ниво на професионалния футбол.
На скамейката в събота ще помага и Васил Петров, който има картотека за мачовете от Втора лига като първи помощник.
Мачът със „Струмска слава“ е с начален час 16,00. Цената на билета  – 4 лв.