Подпомагат 28 възрастни и хора с увреждания в Земен

Кметът на община Земен Димитър Сотиров подписа договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Оперативна програма “Развитие на човешките ресурси” 2014 – 2020. Програмата е съфинансирана от Европейския социален фонд, с изпълнителния директор на МИГ “Радомир – Земен” Радослав Йорданов. Аналогичен договор подписа и кметът на Радомир Пламен Алексиев.
“Този проект е нещо добро за Земен. С него от една страна ще се погрижим за хората и ще им дадем шанс за равностоен живот, а от друга ще се възползват безработни, което най-малко ще повиши трудовият им стаж”, каза Димитър Сотиров.
Безвъзмездната финансова помощ се предоставя за проекти “Шанс за живот” и “Осигуряване на по-добра грижа за хора с увреждания и хора над 65 години с невъзможност за самообслужване” и е в размер на 156 000 лева. От средствата по програмата ще се възползват 28 човека от община Земен и ще се реализира за период от 13 месеца.
“Благодаря на кметовете на двете общини и техните екипи за отлично разработените проекти, които получиха максимален брой точки”, заяви изп. директор Радослав Йорданов.