Предупредиха ученици от Ихтиман за опасностите на улицата

Инспектор Детска педагогическа стая в РУ-Ихтиман Събина Иванова и колегата й Георги Митев проведоха беседи с възпитаниците на ОУ „Димчо Дебелянов“ – Ихтиман и ОУ „Христо Смирненски“ – с. Вакарел по повод Световния ден за възпоменание на жертвите при пътнотранспортни произшествия. Те припомниха на учениците причината за отбелязване този ден, като в същото време ги запознаха с последиците от неразумното шофиране и неправилното пресичане. В рамките на беседата бяха обсъдени също така опасностите на улицата и необходимостта от предпазливо поведение от страна на пешеходците. Обърнато бе внимание на правилата за пресичане и движение с велосипед, както и при возене с автомобил. За по-ефективно въздействие дискусията бе подкрепена с презентация, съдържаща снимков материал от пътнотранспортни произшествия.
Поднесената информация провокира у подрастващите размисли как при неспазване на установените правила хората могат да получат тежки наранявания или увреждания за цял живот.
С проведените мероприятия служителите на реда и учениците се приобщиха към световната инициатива и отдадоха почит към хилядите загинали по пътищата на страната, изразявайки и своята признателност към всички, които се борят ежедневно за намаляване броя на жертвите при пътни инциденти.