Поставиха паметна плоча на лобното място, където загина 17-годишният Цвети в Кюстендил

На лобното място на Цвети вече е поставена и паметна плоча.
  • Инцидентът с мотор стана преди 3 години, потресе жителите на областния град и най-вече съучениците на Цвети

 

В навечерието на 3-годишнината от трагичната гибел на 17-годишния Цветелин Владимиров на мястото на инцидента, където той намери смъртта си в Кюстендил, бе поставена малка паметна плоча. Трагедията се разигра с мотор на 12 декември 2016 г. до пешеходния мост, след ПГ по туризъм в града на бул. “Г. С. Раковски”.

На паметната плоча стои надписът „В памет на Цвети и младия живот с безкраен устрем. Завинаги в сърцата ни!”. Съгласие за поставянето й дадоха на сесията през октомври месец 2018 г. и общинските съветници, като “за” бяха 28 от 37-те. Още тогава се коментира от кмета Петър Паунов, че преписката е циркулирала в общинската администрация и част от специалистите и урбанистите не са били съгласни с поставянето на тази плоча. “Имах среща с родителите. Болката е непреодолима. Въпросът е дискусионен, мотивът да се постави плоча е да смирява и възпитава, затова поставям въпроса за решение пред вас”, каза тогава градоначалникът. Инициативата за плочата е на Албена и Ивайло Владимирови, които са родителите на Цветелин.

От деня на инцидента cтoи вaзa c цвeтя и нeĸpoлoг.

Припомняме, че преди близо 3 години Цветелин Владимиров намери смъртта си при удар с мотор в указателна табела на 50 метра от училището, в което учи – Професионалната гимназия по туризъм в Кюстендил.

Инцидентът с младото момче от село Ябълково потресе жителите на областния град и най-вече неговите съученици и братя на две колела.

Оттогава нa лoбнoтo мy мяcтo cтoи вaзa c цвeтя и нeĸpoлoг. През 2018 гoдинa нeгoвитe cъyчeници, ĸoитo бяxa aбитypиeнти, пoлoжиxa цвeтя и пoчeтoxa пaмeттa мy c минyтa мълчaниe. Toвa правят пo вpeмe нa всеки eдин oт мoтocъбopитe и нeгoвитe poĸepи пpиятeли c peв нa мoтopитe.