90 танцьори от танцов ансамбъл „Слънце” от Ихтиман и село Стамболово станаха атракция на фолклорен фестивал в Самоков

  • От „Нашенско хоро 2019” те получиха наградите „Най-автентично хоро” и „Отлично представяне”

 

Танцов ансамбъл „Слънце” от град Ихтиман и село Стамболово с ръководители Анелия Попова, Владислав Василев и Йорданка Кацарова направиха блестящо представяне на Националния фолклорен фестивал „Нашенско хоро 2019” – град Самоков.
Почти 90 танцьори от Народно читалище „Слънце – 1879” – гр. Ихтиман и Народно читалище „Светлина – 1908” – с. Стамболово станаха атракция на големия национален фестивал в спортна зала „Арена Самоков”.


Организаторите на фестивала от Школа по танци Sun Dance – град София поканиха танцов ансамбъл „Слънце” да закрие с 50-минутна програма събитието. Ръководителите на ансамбъл „Слънце” с удоволствие приеха това голямо предизвикателство, но не се отказаха и от възможността групите да се включат и в концертната програма. Журито беше в състав от професионални хореографи и танцьори, а конкуренцията – от много добре подготвени школи и ансамбли от цяла България.

„Във фестивала имаше стотици участници, емоцията не може да бъде описана с думи. Всички танцуваха прекрасно! В залата звучеше българска народна музика, весели провиквания на танцьорите и силни аплодисменти от публиката”, казаха от ихтиманския ансамбъл.
Танцов ансамбъл „Слънце” – град Ихтиман беше награден за най-автентично хоро, а групата от Стамболово получи награда за отлично представяне.
Изказваме огромни благодарности към организаторите за това, че ни се довериха да бъдем техни специални гости!