„Вихрен” завършва годината с контролен мач срещу „Велбъжд” (Кюстендил)

  • Вижте

    останалите седем мача от последния кръг на първенството на ЮЗ трета лига

 

Всички футболисти на ФК „Вихрен” (Сандански) ще вземат участие в контролен мач срещу отбора на „Велбъжд” (Кюстендил). Двубоят ще се играе в петък, 29 ноември, от 14 часа.

При лошо време мачът ще бъде на стадиона в Лебница, а при благоприятно – на терена на градския стадион в Сандански. По програма на ЗС на БФС-София тимът от Сандански ще почива.

Останалите седем мача от последния кръг на първенството на ЮЗ трета лига са:

В Панагюрище ще се срещнат местният „Оборище” и „Септември” (Симитли). Отборът на домакините игра за Купата на Аматьорската футболна лига в сряда на стадиона в Ихтиман срещу временния водач в групата „Миньор” (Перник). Този двубой бе спечелен от футболистите на „Оборище” с голове на петричанина Васил Тачев, който направи и две асистенции за головете на Николай Колев и Георги Нетов. „Стягаме се за победа и да нанесем първа загуба в първенството на „Септември” (Симитли)”, сподели нападателят на „Оборище” Васил Тачев.

Наставникът на „Септември” Спас Стоименов сподели: „Имаше наш съгледвач в сряда в Ихтиман за мача „Оборище” – „Миньор”. Наблюдавали сме и други техни срещи и заявявам категорично, че ще излезем срещу отбор, в който играят най-добрите футболисти, преминали през различни отбори от професионалните групи. Домакинството е голямо предимство. Нямаме наказани и контузени. Излизаме както винаги досега да защитим авторитета на клуба и града”, заяви Спас Стоименов.

На стадион „Свети Петър” в Банско ще се срещнат местният едноименен тим и този на „Чавдар” (Етрополе). Отборът на домакините е във възход след петте поредни победи и със сигурност в събота ще търсят шеста, за да заемат мястото, което им се полага. Наставникът на гостите Красимир Стоев сподели, че има достатъчно сведения за играта на отбора на домакините и при реално съдийство се надява да приключи двубоя с успех.

В Кюстендил ще се срещнат едноименният отбор и „Беласица” (Петрич). През седмицата наставникът на петричкия тим Атанас Ласков готви възпитаниците си на терена с изкуствено покритие в района на гимназията и този на стадион „Цар Самуил”. Със сигурност от отбора на „Беласица” отпада титулярният вратар Захари Димитров, който вече тренира на пълни обороти, но няма да се рискува да застане на вратата в събота. Отборът на домакините ще търси победа на всяка цена, за да докаже, че ненапразно е в челото на таблицата. Те ще излязат без наказаните Атанас Пенков и Виктор Анастасов. Футболистите на „Беласица” също ще търсят добро представяне, като се очаква на вратата да бъде Кирил Георгиев и полевите играчи Марин Георгиев, Симеон Бояджиев, Любомир Граминов, Александър Смилков, Благой Наков, Владимир Кабранов, Васил Божинов, Марти Таушанов, Жустино Мендес, Вальо Костов.

„Ботев” (Ихтиман) ще домакинства на „Спортист” (Своге). Наставникът на „Ботев” Валери Свиленов сподели, че в две поредни срещи – срещу „Балкан” и „Надежда” – са спечелили 6 точки. „Тренира се с настроение и ще направим всичко възможно срещу звездния отбор от Своге да се представим по достоен начин”. От отбора на „Спортист” наказан е Даниел Васев.

В Сливница местният „Сливнишки герой” ще домакинства на „Надежда” (Доброславци). Старши треньорът на домакините Петър Малинов сподели, че няма да може да разчита единствено на халфа Георги Кузов заради контузия. „Ще победим отбора на „Надежда” да завършим по отличен начин есенния дял от първенството”.

В Перник временният водач „Миньор” ще приеме „Балкан” (Ботевград). В отбора на домакините ще отсъства наказаният Томислав Павлов. Отборът на гостите ще бъде без наказаните Ивайло Бояджиев и Ясен Георгиев и отпътувалия на гурбет в Норвегия Ивайло Цветанов. Наставникът на „Миньор” Юри Васев заяви, че умората сред неговите възпитаници е много голяма, след като напоследък играха по два мача в седмицата – за Купата и за първенството. „Надявам се за съботния двубой момчетата да се възстановят и да спечелят трите точки, за да станем есенен първенец в групата”.

Мачът „Рилски спортист” – „Пирин” (Разлог) се игра в изминалата сряда и завърши при резултат 1:0 за четата на Христо Джоджов.