Дупничанинът Митко Джорджев стана европейски вицешампион по олимпийско таекуондо за мъже

Европейският вицешампион с един от треньорите в националния отбор – Теодор Георгиев от Дупница

Дупничанинът Митко Джорджев стана европейски вицешампион по олимпийско таекуондо за мъже в категория до 68 кг. Състезателят на СК „Гладиатор” записа поредното си страхотно представяне и малко не му достигна да стъпи на европейския връх. В ирландската столица Дъблин Митко постигна 4 поредни убедителни победи, за да стигне до финала.

Дупничанинът (в червено) нанася удар на свой съперник.

В първата си среща таекуондистът от Дупница победи португалец със 17:8, а във втората се наложи с 12:7 над съперник от Швеция. В третата си битка Джорджев надделя над украинец с 22:18, а на полуфинала записа успех над противник от Израел с изключително атрактивна игра и краен резултат 34:30.

 Митко Джорджев със спечеления сребърен медал в Ирландия

На финала, който беше пети мач за деня на Митко Джорджев, дупничанинът загуби от руснака Сармат Цакоев с 12:17 и трябваше да се задоволи със сребърния медал.
„Напълно съм доволен от представянето си на Европейското първенство! Това беше един страхотен завършек на състезателната година и се радвам, че станах вицешампион и завоювах сребърен медал. Сега следва малко почивка и след това започвам своята подготовка за квалификациите за Олимпиадата в Токио през 2020 година”, каза пред „Вяра” Митко Джорджев.