Жители на Симитли събраха над 1 тон храна за приюта на отец Иван

  • Помощите, сред които нови дрехи и одеяла, вече са закарани до Нови хан

 

За пореден път хората на община Симитли показаха, че обичат да помагат. В началото на месец ноември храмът “Рождество Богородично” в град Симитли започна инициатива в подкрепа на сиропиталището в Нови хан, в което отец Иван се грижи за над 300 деца. Почти месец даренията се събираха в храма “Рождество Богородично“. Много граждани на цялата община – малки и големи, се отзоваха и дариха колкото могат. Заедно, обединени в една кауза, едно добро дело, хората на Симитли събраха над 1 тон хранителни продукти, много тоалетни принадлежности, нови дрехи и одеяла… Помощите бяха закарани до Нови хан.

Преди да тръгне групата, отец Спас се помоли за здраве и спасение на всички миряни, включили се в дарителската кампания. Енориашите от Симитли, отнесли даренията, бяха водени от отец Методи и от отец Евгени. Там те бяха посрещнати от отец Григорий и от монахинята, помагаща в дома.

Припомняме, че групите по религия към СУ „Св. св. Кирил и Методий“ в Симитли също помогнаха на приюта. Те успяха да покажат на миряните от града, че са научили един от най-важните уроци в живота. Благодарение на своите родители, с разрешението на директора на училището г-жа Янкова и под ръководството на ръководителите им г-жа Дафкова, Сотирова, Ашминова те направиха дарение в един от най-хубавите християнски празници Св. Стилиян, за приюта на отец Иван в Нови хан. С брашно, олио и топли завивки малките християнчета вярват, че ще направят дните на всички деца от сиропиталището по-добри. В църквата в гр. Симитли учениците бяха посрещнати от Негово Високопреосвещенство Неврокопския митрополит Серафим и отец Спас, които благословиха учениците и им подариха „Евангелие в преразказ за деца“.