Катерина и Николай Баракови от Дупница: Семейство се гради с отстъпки от двете страни

Катерина и Николай Баракови

Катерина и Николай Баракови празнуват златна сватба през 2019 година. Брачните партньори са заедно вече 50 години и бяха част от двойките на специалното тържество, организирано от община Дупница в Деня на християнското семейство.
Пенсионерите са запазили любовта си до ден днешен и им личи колко са привързани един към друг. Според тях обаче компромисите са задължителни за здравата връзка в едно семейство.
„През тези 50 години, в които сме заедно, сме се подкрепяли и сме били един до друг във всичко. Имало е и хубави работи, имало е и неприятности, както материални, така и от друг характер. Семейството трябва да се гради и най-важното е да има отстъпки и от двете страни, иначе няма да се получат нещата”, каза Катерина Баракова.
Тя разказа и за интересния начин, по който са се запознали с нейния съпруг:
„Аз все още бях ученичка. Николай пък продаваше билети в комсомолския театър. Ние, с моите приятелки, искахме да отидем на една постановка. Тогава той ни каза, че е забранено за ученици, но ние вече бяхме абитуриенти. Аз се опитах да обясня, че вече завършваме и сме стажанти. Но той беше непреклонен и каза, че не може да ни пусне вътре. Тогава аз се нервирах и бутнах кутията със стотинките. Точно по този начин се запознахме”.
Според възрастната двойка и в днешно време едно семейство може да съществува с десетилетия, а брачните партньори да са щастливи един с друг.
„И сегашните млади хора могат да имат добро семейство с щастливи моменти. Но много зависи от хората. Най-вече от това дали съпрузите имат уважение един към друг и правят отстъпки. Но ако единият върви наляво, а другият тръгне надясно, няма да имат сполуки. Трябва да вървят в една посока, за да просъществува бракът. Ако гледат към различни страни, трудно ще запазят семейството си”, заяви Николай.