Програма на община Гоце Делчев за коледните празници

Богата програма подготви община Гоце Делчев за коледните празници. Вече бе дадено началото на конкурса за най-красиво коледно дръвче в Градския парк. Дръвчетата са избрани предварително, а желаещите да ги украсят могат да го направят в срок до 20 декември.

В сряда от 17,30 ч в читалнята на библиотеката при НЧ „Просвета – 1865“ започва представяне на романа “Часовниковата кула” – първият от поредицата “Продухване на комините” на психотерапевта Силвия Димитрова.

На 16 декември, понеделник, в залата на местен хотел от 17,30 ч ще се проведе среща с алпиниста Атанас Скатов и представяне на книгите му.

„Светът на Златните момичета“ – спектакъл на националния отбор по художествена гимнастика със специалното участие на Искрата и под патронажа на кмета на община Гоце Делчев Владимир Москов пък ще се проведе в Спортната зала от 19 часа.

На следващия ден – вторник, 17 декември, отново в Спортната зала от „Неврокоп арена“ от 18 часа ще бъде открит коледен турнир по футбол „Купата на Гоце Делчев 2019” в памет на Атанас Мълчанков. Турнирът ще продължи до 24 декември 2019 г.

На 18 декември от 14,30 ч в Общинския исторически музей започва конкурсът за най-красива сурвачка.

На 19 декември НЧ „Просвета – 1865“ от 18 часа е домакин на концерт на школата по пиано с ръководител Людмила Куртова.

На следващия ден в петък в беседката в Градския парк от 12 часа започва награждаването на победителите в конкурса за най-атрактивно украсено коледно дръвче в парка.

От 18 часа в НЧ „Просвета-1865” ще се проведе „Коледа с китара”. Концертът е  на маестро Огнян Вълев и неговите ученици.

На 23 декември в кафенето на спортна зала „Неврокоп арена“ от 18 часа започва церемонията „Спортист на годината”.

Концерт на Николай Урумов пък ще се проведе на 26 декември от 19 часа в Дома на културата.