Музеят в Разлог с награда за принос в съхраняването и популяризирането на културно-историческото наследство

На официална церемония в Регионален природонаучен музей – Пловдив бяха връчени наградите на Сдружение „Български музеи“ – „Наследство“ за 2018 година. С тях ежедневно се отличават музейни институции и специалисти за приноса им в съхраняването и популяризирането на културно-историческото наследство на България. Исторически музей-Разлог получи приза в категорията „Образователна инициатива“ за 2018 г. Проф. д-р Светла Димитрова – член на Управителния съвет на Сдружение „Български музеи“ и директор на Етнографски музей на открито „Етър“, връчи наградата на Христина Манова – директор на Исторически музей-Разлог.

„Благодарим на Министерството на културата, на Сдружение „Български музеи“ и на община Разлог за подкрепата, която указват на музея! Изказваме благодарност на Сдружение „Международни инициативи за сътрудничество“ – гр. Разлог, които бяха наши партньори в летните занимания през 2018 г.!”, каза Христина Манова на тържеството.
Наградите са учредени през 2016 г. и са първите институционално установени награди, които служат за отбелязване на най-добрите практики в музеите за предходната година.