„Светкавица” победи „Граничар” и е есенен водач в групата

В мач за първенството на областна група „Струма-2” отборът на „Светкавица” (Митиново) победи „Граничар” (Кулата) с 4:0.
В 10-ата минута Мартин Тупаров от гостите от около 30 метра със силен шут изненада вратаря на домакините за 0:1. При този резултат приключи първата част на срещата.
След почивката отборът на „Светкавица” пренесе играта повече по десния фланг, където бързоногият Росен Симонски беше постоянна заплаха за защитата на „Граничар”. В 60-ата минута Живко Иванов изведе отдясно Росен Симонски, който пое кълбото, напредна на скорост, преодоля четирима от футболистите на домакините и от 10-ина метра от движение изпрати топката в близкия ъгъл за 0:2. В 71-вата минута Росен Симонски след пореден рейд по дясното крило центрира високо топката в наказателното поле на домакините и Велик Опренов от 12-13 метра насочи кълбото в долния десен ъгъл зад стража на „Граничар” за 0:3. Девет минути преди края на мача Георги Кокалков след самостоятелна акция от дълбочина тръгна с топката директно срещу противниковата врата, преодоля изпречилите му се футболисти от „Граничар” и от движение от 7-8 метра накара вратаря да вади за четвърти път топката от мрежата си.
След мача футболистите на „Светкавица” (Митиново) ликуваха и имаше защо – 10 изиграни мача – пълен актив от точки – 30, което ги прави есенен водач в групата.
Кметът на село Кулата Димитър Дамянов бе лаконичен и откровено сподели: „Груба вратарска грешка и 1:0 за гостите. Този резултат се задържа до 60-ата минута. Ако Стефан Дюлгеров и Мартин Владимиров си бяха отбелязали положенията, изскачайки очи в очи срещу вратаря на „Светкавица”, нещата на терена щяха да придобият друг вид. Нова груба грешка на Иван Пикянски, втори гол в нашата врата и момчетата рухнаха. Независимо от загубата ние сме четвърти във временното класиране и определям представянето на мъжкия ни отбор като достойно.”