Жители на кюстендилския квартал „Върташево“ поискаха обезопасяване на част от пътя към Гюешево

  • “Този проблем е крайно време да бъде разрешен, защото хората там ежедневно са поставени в риск“, обяви общинският съветник д-р Лилия Чингарска пред местните парламентаристи

 

За проблемен участък в района на кюстендилския квартал „Върташево“ сигнализира на проведената извънредна сесия на ОбС-Кюстендил общинският съветник д-р Лилия Чингарска. Тя постави казуса пред кмета Петър Паунов и местните парламентаристи, тъй като жители от този район са се обърнали към нея.

„Става въпрос за участъка при т.нар. къща Замъка и кръстовището на квартал „Върташево“. Там ежедневно има пресичащи деца и хора, които отиват на работа. Смятам, че е крайно време да се направи нещо по въпроса за обособяване на тротоари и поставянето на ограждения, особено сега преди старта на зимата. Този проблем е крайно време да бъде разрешен, защото това са хора, които ежедневно са поставени в риск“, обяви д-р Лилия Чингарска.

В отговор на поставения въпрос кметът Петър Паунов каза, че е запознат с проблема. „Предстоят съвместни действия и с Областно пътно управление, така че проблемът да бъде разрешен в скоро време“, категоричен беше градоначалникът.

От своя страна общинският съветник Огнян Атанасов поиска да бъде поставено разписание на автобусите на спирките в града, отнасящо се за междуградските маршрути.

„На пазара хората стояха и ме помолиха да поставя този проблем. Мисля, че няма да струва много средства и най-малкото ще бъде от полза на хората“, каза инж. Атанасов.