Съветниците от Благоевград даряват първата си заплата за лечение на 11-годишно момче

  • Общинският съвет отново не избра председател

Съветниците от Благоевград за пореден четвърти път не успяха да си изберат ОбС председател. Проведе се тайно гласуване, което не доведе до резултат. Предложени бяха двама кандидати: Любен Милев от листата на БСП и д-р Цветозар Балабанов от ПП „Партия на зелените“. Седемчленна комисия с председател Кирил Илиев проведе тайния избор. 41 общински съветници упражниха правото си на глас. Отчетени са 13 недействителни бюлетини. Двамата кандидати получиха: 15 гласа за Любен Милев и 13 гласа за д-р Цветозар Балабанов. Никой от двамата кандидати не събра необходимото мнозинство от 21 гласа.

Общинският съвет в Благоевград даде съгласие за отпускане на еднократна финансова помощ в размер на 3500 лв. на 11-годишния Деян Апостолов, който се нуждае от лечение в чужбина на сериозно заболяване. След гласуване общинските съветници взеха решение да дарят първата си заплата за помощ на момчето.

По предложение на кмета инж. Румен Томов съветът даде съгласие за провеждане на публичен търг с тайно наддаване за отдаване под наем на общински нежилищен имот – публична общинска собственост, с адрес ул. „Иван Вазов“ №2, ет. 0. Имотът е с предназначение търговска дейност. Срокът на сключения договор за предоставяне под наем изтече на 30.11.2019 г. След гласуване бе взето решение за свикване на извънредно заседание на Общински съвет-Благоевград на 20 декември 2019 година от 09,30 часа при проект за дневен ред: 1. Избор на председател на Общински съвет-Благоевград.