Емоции и голове на коледния турнир за Купата на община Петрич

  • Отборът на „Милан” победи с 3:0 „Борците”, най-интересният двубой бе между „Кимакс Трейд” (Петрич) и претендентите за първото място от „Ред Бул” (Благоевград)

Започна коледният футболен турнир за Купата на община Петрич в зала „Арена Петрич”.
В първия мач отборът на „Милан” победи с 3:0 „Борците”. И трите попадения бяха дело на известния петрички футболист Тодор Кръстев, който достави истинско удоволствие на присъстващите по трибуните с бързината и с усета си към гола. Ненапразно след негов хеттрик отборът на „Милан” регистрира първата си победа в турнира.

Във втория мач между отборите на „Авангард” (Сандански) и „Мадара” (Петрич) зрителите успяха да видят общо осем попадения – по четири в двете врати.
С най-голям интерес се очакваше третият мач за вечерта между кандидатите за първото място – „Ред Бул” (Благоевград) и „Кимакс Трейд” (Петрич). Отборът на „Ред Бул” е шампион от миналия турнир и според думите на футболистите са с настройка отново да грабнат шампионската титла.

През първата част на срещата и двата отбора проиграха по едно чисто голово положение, като Китан Василев от гостите (бивш футболист на „Царско село” и „Локо” (София) не успя сам срещу вратаря на домакините. След почивката отборът на гостите заигра на много високи обороти и атаките по крилата отляво на Китан Василев и отдясно на Даниел Гогов бяха постоянна заплаха за защитата на домакините. Неостаряващият Петър Кепов – преминал през отборите на „Пирин”, „Марек”, „Германея”, „Малеш”, сега в „Перун” (Кресна), и Асен Васев – бивш футболист на „Германея”, „Марек” и „Велбъжд”, бяха непреодолима преграда за нападателите на домакините.

Първия гол в срещата отбеляза Китан Василев, който бе изведен перфектно от Даниел Гогов. Три минути по-късно Китан Василев изведе Даниел Гогов и резултатът стана 2:0. Тони Тасев – бивш футболист на „Пирин”, сега в „Монтана” – стреля силно във вратата на гостите, топката рикошира от техен защитник и се спря в мрежата за 2:1. По този начин „Кимакс Трейд” се върна в играта. Петър Кепов вдъхваше увереност сред колегите си, че ще бъдат краен победител. Третият гол за отбора на „Ред Бул” стана след невероятна комбинация, подета от Даниел Гогов, продължена от Китан Василев и накрая с неспасяем удар Методи Стефанов направи резултата 3:1. Радостта на благоевградския тим беше много голяма и имаше защо, след като победиха единия от съперниците за първото място. „Дошли сме да потвърдим успеха от мината година и да се завърнем в Благоевград отново с купата”, сподели Петър Кепов. В отбора на „Ред Бул” играе и 17-годишният Петър Кепов-младши, който е преминал през ЦСКА-1948, сега е в U-17 на „Пирин” (Благоевград).


Последният мач за вечерта бе между отборите на „Комиците” и „Лайпциг”. Срещата започна с гол на Марин Дамянов, който окрили футболистите на „Комиците”, но остана единствен до края на първото полувреме. Втората част започна също добре за „Комиците”, след като Станислав Бачев покачи на 2:0.
Отборът на „Лайпциг” е изграден от млади състезатели, които показаха по-добра игра, с по-голяма физическа издръжливост от колегите си, но се добраха само до равенството – 2:2.