Суперкола Mercedes-AMG за полицията в Дубай

Екзотичният автопарк на полицията в Дубай се попълни с четириврат суперавтомобил Mercedes-AMG GT 63 S с 640 “коня”. С тази кола местните катаджии ще патрулират в най-популярните туристически места в емиратството.

Mercedes-AMG GT 63 S беше представен през март 2018 г. на автомобилното изложение в Женева. Якото возило е окомплектовано с четирилитров V8 агрегат за 640 к.с. и 750 Нм. Двигателят работи в комплект с деветстепенна автоматична скоростна кутия. За четиривратата суперкола е предвиден специален дрифт режим, при активацията на който се отключва системата за стабилизация.

Mercedes-AMG GT 63 S не е най-екзотичният автомобил на служба в полицията на Дубай. Например, в автопарка на местните правоохранители има още Bugatti Veyron, Porsche 918 Spyder, Mercedes-Benz SLS AMG, McLaren 12C, Ferrari FF и Bentley Continental GT. Освен това, по-рано стана известно, че полицията в Дубай е поръчала екстравагантния електрически пикап на Тesla Motors, който засега дебютира едва във вид на прототип.autoclub.bg/