Клуб „Вяра, Надежда и Любов“ в Кюстендил отличи най-активните си певци, рецитатори, разказвачи, майстори на баници, сладкиши и народни танци

Майсторките на зелници, баници и сладкиши
  • Към коледния празник се присъединиха и членове на Клуба на инвалида, на Новия съюз на пенсионерите 2018 и женското дружество „Майчина любов“

 

Клуб “Вяра, Надежда и Любов” в Кюстендил, с председател Страхил Данчев, събра предпразнично на голям купон своите членове и отличи най-активните сред тях. Награди имаше за организатори, певци, рецитатори, разказвачи, майстори на традиционни български кулинарни специалитети и на народните танци и любители историци, които подготвяха справките за всяко посещавано място и ознаменувано историческо събитие.

Страхил Данчев (вляво) на предпразничен купон отличи най-активните.

Към празника се присъединиха и членове на Клуба на инвалида, на Новия съюз на пенсионерите 2018 и женското дружество „Майчина любов“. Още в началото на януари клубът ще представи на вниманието на своите членове и партньори програмата си за 2020 година, която традиционно ще започне с участие в Богоявленския ритуал в Крива паланка на Богоявление по стар стил и с посещение на българския КИЦ в Босилеград, съобщи председателят на НЧ „Асклепион 1998“ Виолета Атанасова.

За патриотичния читалищен клуб 2019 година мина под знака на вековния юбилей от подписването на трагичния за България Ньойски договор и откъсването на територии и хора от родината майка. Поредица от пътувания в Западните покрайнини и Република Северна Македония, поклонения пред исторически паметници и в православни храмове. Вълнуващи срещи с наши сънародници, които продължават да отстояват българщината в български селища, останали в пределите на чужди държави, бяха част от многобройните събития в програмата на клуба за тази година.

Председателят на НЧ „Асклепион 1998“ Виолета Атанасова (вдясно) връчи награди.

Заедно с това бяха осъществени и редица други запомнящи се патриотични инициативи, в които се включваха и ученическите  клубове „Млади възрожденци“.