Медици и инженери от Западните покрайнини намират работа у нас

Лекари, медицински сестри и инженери от Босилеград работят в Кюстендил и Дупница. Причината е високата безработица в Западните покрайнини, която достига 60%.

В община Кюстендил е назначен млад компютърен специалист от Босилеград, завършил университета в Русе

22-годишинят Иван Васильов от Босилеград е назначен по поддръжката и управлението на компютърните системи в общината в Кюстендил. Младежът пътува с кола всеки ден от Кюстендил до Босилеград и обратно – около 40 километра в едната посока.

Медици от Босилеградско са част от екипите на болници в Кюстендил и Дупница

Шестима босилеградчани – лекари, са на щат към районната болница в Кюстендил – те са се устроили вече и с жилища и заради даваните дежурства са на постоянно разположение, каза главният лекар на лечебното заведение д-р Александър Величков.

Лекари и медицински сестри от Босилеградско е назначила и болницата в Дупница, каза зам. областният управител на Кюстендил д-р Матей Попниколов, който е работил там като хирург:

“Има, има лекари, които работят. В областната болница в Кюстендил, в частните в Дупница – те са около 5-6 човека, живеят си в Дупница на квартира. А сестри има и повече. Не всички са сръбски, има и македонски граждани”./БНР