Апелативна прокуратура – София е взела на специален надзор делото за получаване на подкуп в Ихтиман

Апелативна прокуратура – София е взела на специален надзор досъдебното производство, образувано от Окръжна прокуратура – София срещу Д.Б. и С.А. по обвинение за получаване на подкуп в гр. Ихтиман, съобщиха от ведомството в четвъртък.

Двамата обвиняеми са били привлечени към наказателна отговорност за извършено от тях престъпление по чл. 301, ал. 1 от НК.

Както е известно, на 27.12.2019 г. в гр. Ихтиман, в качеството си на длъжностно лице – директор на професионална гимназия, Димитър Бонев приел подкуп в размер на 5000 лева. Въпросната сума му била дадена, за да не извърши действие по служба – да не изменя размера на наемната цена по договор за аренда, сключен през м. фeвруари 2015 г. между учебното заведение и търговско дружество. Престъпното деяние е било извършено от него в съучастие с другия обвиняем – А.

След протест на СОП срещу определените от първоинстанционния съд мерки за неотклонение спрямо двамата обвиняеми понастоящем те са с парична гаранция в размер на 5000 лева за Д.Б. и 3000 лева за С.А.

От страна на Апелативна прокуратура – София ще бъде оказвана засилена методическа и организационна помощ по воденото от Окръжна прокуратура – София наказателно производство срещу обвиняемите. Д.Б. и С.А. за получаване на подкуп.