„Марек Юнион-Ивкони” ще премери сили с „Хебър” (Пазарджик) в Дупница

Дупнишките волейболисти ще се изправят срещу „тигрите” от Пазарджик.

Контролата е част от подготовката на двата тима за мачовете от Купата на България

„Марек Юнион-Ивкони” ще се изправи срещу сочения от специалистите за най-силен отбор в България в момента, а именно „Хебър” (Пазарджик). Това ще се случи утре от 17,30 в контролна среща, която ще се проведе в дупнишката Спортна зала. Това е първи мач за двата тима след почивката за коледните и новогодишни празници.
В паузата марекчани трансферираха диагонала Димитър Дулчев във втородивизионния „Мондови”, като не е изключено да пратят и друг свой волейболист в чужбина.
Както дупнишкият клуб, така и този от Пазарджик ще използват спаринга днес като част от подготовката си за предстоящите четвъртфинали от турнира за Купата на България. Надпреварата ще се проведе в Бургас, като момчетата на Виктор Карагьозов ще имат най-тежката задача – да се изправят срещу домакините от „Нефтохимик 2010”. „Хебър” пък има наглед по-лесен двубой, след като жребият отреди „тигрите” да се изправят срещу столичния „Левски”. Срещите са насрочени за 17 януари, съответно от 17,45 и 15 часа.
Седмица по-късно се подновяват и мачовете от редовния сезон на Суперлигата. В първия кръг за 2020 година марекчани ще гостуват на „Левски” в София, а „Хебър” ще приеме „Черно море”.