ФК “Кюстендил” започна тренировки с 24-ма футболисти

С водосвет започна подготовка ФК "Кюстендил".
  • Старши треньорът Николай Николов предвижда 7 приятелски срещи, тимът ще се готви в лагерна обстановка

Група от 24-ма футболисти изведе старши треньорът на ФК “Кюстендил” Николай Николов на първа тренировка през новата година. Футболисти, ръководство и спонсори се събраха на стадион “Осогово”, където отец Генади отслужи водосвет за здраве и успехи. Отборът започна подготовка за пролетния полусезон в Югозападната трета лига с 4-ма нови футболисти, двама юноши на клуба и се раздели с трима играчи. Новите в кюстендилския тим са Росен Йорданов и Евгени Гроздин от “Марек”, вратарят Борис Груев от “Чавдар” (Етрополе), както и Александър Златков от “Локомотив” (Горна Оряховица). Наставникът ще даде шанс и на юношите на клуба Марио Евтимов и Владимир Станойков. По време на подготовката ще има вероятност и за други нови имена да бъдат привлечени и да минат проби, заявиха от ръководството на клуба.
ФК “Кюстендил” напуснаха капитанът Ивайло Иванов, защитникът Емил Стоянов и халфът Йордан Йовчев, като това е желанието на тримата футболисти. Както вече съобщихме, още двама души напуснаха тима. Това са Пламен Петров-младши, който отива в Германия, където баща му Петър Петров-Бързака работи, както и вратарят Хуго Гумейро, който ще продължи кариерата си в “Дунав” (Русе). За Мартин Михйлов все още няма пълна яснота. Той е на проби в “Ботев” (Враца).

Старши треньорът Николай Николов (вдясно) изведе 24-ма футболисти.

Старши треньорът Николай Николов предвижда да бъдат изиграни 7 контролни срещи, като една от които е с македонците от “Саса” (Каменица). Уточняват се датите за проверки, а втородивизионният ФК “Кюстендил” ще играе проверки още с втородивизионния “Струмска слава” (Радомир), “Марек” (Дупница), “Миньор” (Перник), “Беласица” (Петрич), “Ботев” (Ихтиман) и “Септември” (Симитли), като датите за контролите все още се уточняват.

По-голямата част подготовката на тима ще протече в Кюстендил, в лагерна обстановка с двуразови тренировки до началото на пролетния полусезон. След първия дял на шампионата кюстендилци са на 6-о място с 28 точки след 9 победи, 1 равенство и 6 загуби и голова разлика 25:16.