В Благоевград и Кюстендил също без автобуси в понеделник заради протестни действия на местните превозвачи

  • Така ще е до решаване на поставените от нас проблеми, се казва в писмо на Конфедерацията на автобусните превозвачи

 

Община Кюстендил уведомява гражданите и гостите на общината, че на 13 януари 2020 г. ще бъде преустановен общественият превоз на пътници по редовните автобусни линии от общинските и областните транспортни схеми от местните превозвачи съгласно Уведомление за включването им в националния протест на автобусните превозвачи. За това на сайта на общината е качено съобщение, както и писмото на Конфедерацията на автобусните превозвачи, изпратено до община Кюстендил.

6 от превозвачите в Кюстендилско са се подписали и подкрепят протестните действия.

Уведомление до кмета Петър Паунов

“Протестните действия ще продължат до решаване на поставените от нас проблеми: инкриминиране на нерегламентирания превоз на пътници, създаване на единен контролен орган, намаляване размера на тол таксите и обхвата на системата, справедливо разпределяне на средствата за субсидиране и компенсиране на превозите, осигуряване на достъп до европейско финансиране и законодателни промени…”, се казва в писмото.

Писмо до председателя на УС на НСОРБ и исканията

В Благоевград в понеделник превозвачите преустановяват обществения превоз на пътници по редовните автобусни линии от общинските транспортни схеми.

Протестните действия ще започнат от 00,00 часа на 13.01.2020 година и ще продължат до решаване на поставените проблеми от управителите на транспортни фирми по автобусните линии от общинските, областните и републиканските транспортни схеми.