„Вихрен” ще се готви изцяло в Сандански

„Вихрен” започна зимната подготовка за пролетния дял от първенството на Югозпадната трета лига на градския стадион в Сандански. Преди това в съблекалнята Георги Манолев поздрави футболистите, като им пожела успешна зимна подготовка и пълен актив от точки в оставащите мачове за първенството.
На излизане от съблекалнята Васил Джибов-Полковника хвърли пред футболистите вода за успехи, след което на терена беше отслужен водосвет за здраве и късмет през пролетния сезон.
Не се появи напусналият вратар Симеон Симеонов, преминал в отбора на „Струмска слава” (Радомир).
Новите попълнения засега са вратарят Димитър Пангев, за последно играл в „Пирин” (Благоевград), и завърналият се Димитър Петков – за последно играл в отбор от Литва. Очаква се към тренировките да се присъедини и  атакуващият халф Васил Божинов от „Беласица” (Петрич).
Промяна има в треньорския екип на Здравко Лазаров. Панталей Маникатов ще бъде негов помощник, като той ще работи и в школата на клуба. Антон Иванов е новият кондиционен треньор на отбора, идвайки от „Пирин” (Благоевград). В щаба остава и Валери Георгиев, който е играещ помощник-треньор.
Подготовката на отбора ще се проведе изцяло в Сандански, като до началото на пролетния дял на първенството са предвидени шест контроли.
На 25 януари е проверката със „Струмска слава”, а четири дни по-късно с „Кариана” (Ерден). За 1 февруари е планирана контрола срещу юношите на „Левски” до 19 г., докато тази с „Перун” (Кресна) е насрочена за 5-и. Все още не е уточнена датата за спаринга с „Пирин” (Разлог).
На 15 февруари ще бъде проверката срещу местен отбор от района, когато ще бъде и официалното представяне на футболистите на „Вихрен”, на които ще разчита треньорският щаб през пролетния дял от първенството в третия ешелон.
Досега под ръководството на старши треньора Здравко Лазаров са проведени общо три занимания, като веднага след последното в събота преди обед наличните футболисти бяха пуснати в почивка до понеделник следобед.