Ето го и комбито VW Arteon

Първи снимки на комбито Volkswagen Arteon, което по непотвърдена информация ще получи името Shooting Brake, бяха публикувани от медиите в Китай. Автомобилът е заснет в завода на FAW-Volkswagen в Чанчун.Производството на комбито, което е оборудвано със система за задвижване на четирите колела вече е започнало. Медиите в Китай наричат всъдеходната версия Travel Edition, като се очаква технически тя да повтаря Skoda Superb Scout. Чешкият модел се предлага в Евора с двигатели 2.0 TDI (190 к.с.) и 2.0 TSI (280 к.с.).

Както и Scout, комбито VW Arteon получава допълнителни защитни елементи по каросерията – най-вече в долната част, както и на двигателя. Пътният просвет не е особено впечатляващ – само 164 мм, но пък моделът ще получи допълнителен режим Off Road, който предотвратява буксуването при тежък терен.

Засега не е ясно, дали този автомобил някога ще стъпи на европейския пазар. На Старият континент Volkswagen предлага подобна версия на Passat и това може да доведе до вътрешна конкуренция, а това е нещо, което германският производител със сигурност ще се стреми да избегне./topgear.bg/